Българският евродепутат Елена Йончева ще иска европейският главен прокурор Лаура

...
Българският евродепутат Елена Йончева ще иска европейският главен прокурор Лаура
Коментари Харесай

Йончева иска Кьовеши да провери българските пътища

Българският евродепутат Елена Йончева ще желае европейският основен прокурор Лаура Кьовеши да ревизира парите, които отиват за българските пътища, както и по какъв начин тъкмо се строят те. Това излиза наяве от известие на самата евродепутатка.

" Българските жители желаят да са част от Европа. Те се надяват Европейският съюз да помогне на България за демократизирането ѝ. Това споделила Елена Йончева, евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, в изявление пред швейцарския вестник „ Тагесанцайгер “, представена от  пресофиса си  „ В момента това не е по този начин и хората последователно губят вяра. Положението става все по-лошо. Това не е неточност на Европейския съюз, това е наша неточност. Ние би трябвало да се борим за нашата страна! Аз не упреквам Брюксел, упреквам себе си “, показала още Йончева.

„ Помогнете ни, госпожо Фон дер Лайен! Не е задоволително да се вършат единствено изказвания. При Вашето посещаване в София министър председателят Борисов накара да бъдат демонтирани микрофоните на публицистите преди конференцията, с цел да не могат да задават неуместни въпроси. Сега Европейският съюз има нов основен прокурор – румънката Лаура Кьовеши, която е водила борба против корумпираните политици в личната си страна. Аз ще се срещна с нея и ще ѝ предам събраните документи. Има и други нарушавания. Европейските дипломати да вземем за пример знаят доста добре какво става. Някои от случаите са незначителни. Важно е обаче на българските политици да стане ясно, че отклоняването на средства няма да остане безнаказано. Тогава ще престанат да го вършат “, уточни още тя.

„ Многото пари от Европейския съюз са част от казуса. Брюксел следял къде отиват парите, настояват политиците. Но Европейският съюз получава документите с информация тъкмо от тези, които строят неприятни пътища за доста пари “, съобщи Йончева. По думите ѝ Брюксел управлява документите, само че не и самите пътища. „ Това е казусът. Нужно е европейският основен прокурор да се заеме с същински инспекции: пробите от пътищата би трябвало да се съпоставят със строителните проекти. Същото се отнася и за правилата на правовата страна: на хартия България извършва всички условия на Европейския съюз. Но действителността е напълно друга “, сподели още Йончева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР