Българският доставчик на логистични услуги в сферата на електронната търговия

...
Българският доставчик на логистични услуги в сферата на електронната търговия
Коментари Харесай

Българската euShipments избра Хърватия за първото си придобиване в ЦИЕ

Българският снабдител на логистични услуги в областта на електронната търговия euShipments съобщи във вторник, че е направил първото си придобиване. Родната компания е купила мажоритарен дял в хърватския състезател от същия бранш Pick & Pack, а задачата е да усили наличието си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Изборът на Хърватия за разширение на активността на euShipments е стимулиран от близостта на страната до Словения, Унгария, Италия, Австрия, само че и от бързия ритъм на напредък и слабото навлизане на логистичния пазар там, се споделя в прессъобщение на българската компания. Приемане на еврото от Хърватия при започване на тази година също отваря спомагателни благоприятни условия за напредък.

Финансовите параметри на договорката, която завърши в края на 2022 година, не са оповестени.

Навлизането в този нов стадий от тактиката за разширение на euShipments бе подсилен от основаната в София частна капиталова компания BlackPeak Capital, която при започване на 2022 година влага до 7.5 млн. евро (8.1 млн. долара) в българската логистична компания. Това стана през втория фонд – BlackPeak Southeast Europe Growth Equity.

Докато в първите години от развиването на euShipments огромна част от нашите клиенти бяха от Балканския район – България, Румъния, Гърция – през днешния ден имаме клиенти от цяла Европа. С търговски представители в няколко страни, през днешния ден решително можем да определим компанията като интернационална “, уточни съоснователят и изпълнителен шеф на euShipments Светлозар Димитров.

Базирана в Загреб, Pick & Pack е профилирана в даването на цялостни логистични услуги за всички категории електронна търговия и доставя до страни от Европейски Съюз, както и до Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Албания и Украйна. Според информацията тя пораства устойчиво през последните две години.

Миналата година русенската euShipments удвои потенциала си, добавяйки личен склад в Будапеща към няколко други партньорски склада в разнообразни европейски местоположения. В момента компанията има мрежа в 27 европейски страни и ръководи 12 логистични центъра, което ѝ разрешава да редуцира времето за доставка и да понижи цените за доставки от онлайн магазини в Централна Европа.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинeuShipments придобиване електронна търговия логистика Хърватия ПоследниНай-четениКомпании 16 Българската euShipments избра Хърватия за първото си придобиване в ЦИЕ Компании 992 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Компании 56 Пощенска банка с интернационално отличие „ Топ шеф “ Бюджет и финанси 192 България бърза да е измежду първите с изтеглен нов външен дълг Иновации 4550 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Любопитно 3437 Хидра – гръцкият остров, неразрешен за коли Градоустройство 2813 „ Метрополитен “ възроди концепцията за метростанция между „ Люлин “ и „ Обеля “ Компании 2171 Неразумно работно време носи на Tesla нови главоболия в Германия Всички вести
НАПИШИ КОМЕНТАР