Българският Червен кръст (БЧК) започна раздаването на продуктите от хранителната

...
Българският Червен кръст (БЧК) започна раздаването на продуктите от хранителната
Коментари Харесай

БЧК раздава помощи във Видин

Българският Червен кръст (БЧК) стартира раздаването на продуктите от хранителната стратегия на Европейския съюз от през днешния ден, 3 април, във Видин. Над 2600 души ще получат помощта, заяви шефът на Областния съвет на БЧК- Видин, Цветелина Петрова:
"Раздаваме към този момент втори транш на бенефициентите от видинска област. От през днешния ден, 3 април, стартира раздаването за Видин- град. Бенефициентите, които са правоимащи са 2 651 лица за града. Тук желая да вметна и да прикани хората, които имат право, правоимащи са или към момента не знаят, да дойдат да си ревизират в описите и да дойдат да си получат продуктите. Това са хора, които са получавали енергийни помощи 2015/2016 година, хора с над 90% увреждане с непозната помощ, майки с настанени деца. Изнесени са данните, дано да дойдат. Полагащите се артикули на едно лице са малко над 16 кг. Всеки ще получи по 7 кг леща, 6 пакета бисквити, 2 кофички с мед, 4 кутии с грах, 4 кутии с лютеница, 2 кутии с доматено пюре и 7 броя консерва с риба. "
Хората се редят от рано сутринта и харесват получаваната храна, сподели жена от опашката пред пункта на БЧК в града: "Да, удовлетворена съм. Аз за повторно взимам, тъй че мога да кажа. Добри са продуктите. "
Помощите във Видин ще се раздават до 2 май, в това число в постройката на БЧК на улица "Княз Борис I " №4.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР