Българският Черноморец претърпя поражение от финландския Катая Баскет с 85:96

...
Българският Черноморец претърпя поражение от финландския Катая Баскет с 85:96
Коментари Харесай

Черноморец се прости с надеждите си за групите на ФИБА Европа

Българският Черноморец претърпя проваляне от финландския Катая Баскет с 85:96 (17:29, 27:24, 18:22, 23:21) във втория си мач от квалификационен шампионат D в Йоенсу, Финландия за класиране в групите за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Така бургазлии завършиха шампионата с победа и загуба, колкото имат и останалите два отбора в групата - Катая Баскет и шведският Бурос Баскет.

Първата позиция и класиране за постоянния сезон завоюва Катая, отборът на Бурос се подреди втори, а Черноморец остана на трета позиция. Седемте спечелили в квалификационните шампионати влизат в главната групова фаза, както и два от най-хубавите втори тимове.

Баскетболистите на Черноморец бяха в догонващи в резултата през целия мач, а най-голямата разлика в интерес на Катая доближи 20 точки. Финландският отбор показва по-ефективна пукотевица за три точки, реализирайки 17 тройки от 38 опита, а бургазлии означиха 6 от 21 стрелби от далечна отдалеченост.

Домакините стартираха доста стимулирано и поведоха с 29:17 след първата четвърт. Във втората част Катая усили преднината си до 16 точки, само че със мощен свършек на първото полувреме Черноморец съумя да стопи 10 точки от пасива си. След два сполучливи изстрела от наказателната линия Травис Макконико понижи на 44:50 половин минута преди почивката, а резултатът след 20 минути бе 44:53.

Съставът от Финландия диктуваше играха и при започване на третата част, като в един миг дръпна с 20 точки при 69:49. Черноморец отново откри метод да се приближи до съперника и преди четвъртия интервал изоставаше с 62:75. Бургазлии не се отхвърлиха до самия завършек на дуела, само че не съумяха да понижат пасива си на по-малко от 8 точки.

Травис Макконико бе най-резултатен Черноморец с 24 точки, 3 битки и 7 асистенции, Христо Захариев способства с 18 точки и 3 асистенции, а Андрей Иванов приключи с 16 точки и 4 битки.

За Катая Баскет Аманзе Егекезе означи 26 точки и 7 битки, написа Българска телеграфна агенция.

Освен поради дълготрайното неявяване на Евгени Хаджирусев, бургаският тим бе в допълнение отслабен и от здравословните проблеми на Ладериън Грифин, който не влезе в игра, а старши треньорът Васил Евтимов употребява единствено осем състезатели.

За Черноморец следва посещение на Берое в Стара Загора в среща от първия кръг на Националната баскетболна лига.
 Везенков за престоя си в Сакраменто: Това не може да се опише, би трябвало да се преживее
Везенков за престоя си в Сакраменто: Това не може да се опише, би трябвало да се преживее

Той се срещна с публицистите, отразяващи така наречен Media Day и отговори на разнообразни въпроси
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР