Българският борец Калоян Атанасов спечели бронзов медал на Световното първенство

...
Българският борец Калоян Атанасов спечели бронзов медал на Световното първенство
Коментари Харесай

Българин е трети в света на плажна борба

Българският герой Калоян Атанасов завоюва бронзов орден на Световното състезание по плажна битка, което се организира в Констанца, Румъния, съобщи boec.bg.

Талантът завоюва оценката в категория до 70 кг при състезателите до 17 години.

Калоян започва с три поредни победи – на старта родният герой тушира французина Енцо Гуйот, след което се наложи с 3:1 точки над Константин Модад (Румъния) и Джалидсон Мади (Франция), с което се класира за полуфиналите.

Там нашенецът беше спрян от бъдещия първенец Васал Алиев от Азербайджан след проваляне с 0:3 точки.

В борба за бронза Атанасов надви над представителя на домакините Едуард Ленард с 3:0 точки, с което взе реванш за загубата от румънеца в групите (тогава Калоян загуби с 2:3 пункта).

Припомняме, че през юни Калоян Атанасов завоюва европейската купа в зала на шампионата до 17 година, което също се състоя в Румъния, само че в Букурещ.

Останалите ни представители – Гюкан Хазим (до 80 кг, при 17 г.), както и Радомир Стоянов (до 80 кг) и Сали Салиeв (над 90 кг) при 20-годишните, не съумяха да стигнат до оценките.

Шампионатът се организира пред погледа на президента на международната централа Ненад Лалович (Сърбия), който откри събитието!

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР