Българският бизнес заяви в отворено писмо, че за всички разумно

...
Българският бизнес заяви в отворено писмо, че за всички разумно
Коментари Харесай

Българският бизнес призовава за възстановяване доставките на газ от Газпром

Българският бизнес съобщи в " отворено писмо ", че " за всички рационално и обективно мислещи хора е повече от ясно, че е безалтернативно възобновяване на доставките на газ по съществуващия ни контракт с " Газпром износ ".

В изказването на огромните работодателски организации в страната като АИКБ, КРИБ, БСК, БТПП и други, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), се споделя, че в оповестеното от държавното управление в оставка желание за подписване на контракт с незнаен за обществото американски снабдител за 7 танкера с полутечен газ, няма информация по отношение на ценовите условия, трасетата за доставка и други значими условия.

Работодателите обръщат внимание, че " в действителност, танкерите с полутечен газ не са 7, а 3 - останалите 4 са за идната година и са непотвърдени. А въпросните 3 танкера за актуалната година биха обезпечили по-малко от половината от недостигащите количества газ. Освен това, няма обезпечен потенциал - нито на терминал за разтоварване, нито на трасе до газопреносната мрежа на България ".

" Булгаргаз " предлага повишаване на газа с 54% от август

Работодателите желаеха незабавно обновяване на доставките от " Газпром износ "

Според бизнеса, " даже по някакво знамение да се откри метод втечненият газ да стигне до България, той ще е с 35-40% по-скъп от газа по контракта с " Газпром износ ". А като се прибавят и неустойките, които ще платим по клаузата " вземи или заплати " в контракта ни с " Газпром износ ", този газ ще ни излезе 3 пъти по-скъп от този, който имаме, само че не взимаме. "

От Асоциацията на организациите на българските работодатели приканват служебното държавно управление, (което при изпращането на " отвореното писмо " още не беше обявено), с " летящ старт " да взема решение неотложните проблеми " в енергетиката, защото и " газогранилището в Чирен е най-празното в Европейски Съюз ".

От работодателските организации обобщават, че " грешките (от досегашното правителство) са направени, само че би трябвало незабавно да бъдат поправени, в случай че желаеме българската стопанска система да оцелее и домовете ни да са топли ".
 Кои европейски страни заплащат за съветския газ в рубли, кои се отхвърлиха, кои обмислят
Кои европейски страни заплащат за съветския газ в рубли, кои се отхвърлиха, кои обмислят

Има и група страни, чийто условия за заплащане на синьото гориво не се промениха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР