Българският баскетболен национал Александър Везенков и Сакраменто спечелиха със 123:117

...
Българският баскетболен национал Александър Везенков и Сакраменто спечелиха със 123:117
Коментари Харесай

Сакраменто спря победната серия на шампиона, Везенков с 4 точки

Българският баскетболен национал Александър Везенков и Сакраменто завоюваха със 123:117 мача си от постоянния сезон на НБА против първенеца Денвър. По този беше комплициран завършек на серията на Денвър от четири следващи триумфа.


Нъгетс бяха по-резултатни през първата четвърт и взеха пет точки преднина, само че Кингс изригнаха с доста мощна втора част, която завоюваха с 39:20. Именно тогава мощно се включи и 28-годишният българин. Денвър отговори в третия и четвъртия интервал, с цел да понижи малко изоставането си, само че това не беше задоволително.

Александър Везенков и в този мач получи съществено време на терена. Той взе присъединяване в 14:08 минути, в които се отличи с четири точки и три битки. Родният национал вкара тройка при единствения си изстрел към коша от дъгата. След това добави и една сполучлива пукотевица от наказателната линия. Коефициентът на полза на българина беше изчислен на 14, с което дели второто място измежду играчите на Кингс, дружно с Джавейл Макгий.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Дабъл-дъбъл за Сакраменто направиха ДиАрън Фокс и Домантас Сабонис. Фокс, който с коефициент на полза 22 е №1 за тима си, приключи с 26 точки и 16 асистенции, а литовският център се отличи със 17 точки и 15 битки. Малик Монк наниза 26 точки.

Звездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич приключи мача с трипъл-дабъл. Сърбинът блесна с 36 точки, 13 битки и 14 асистенции. Реджи Джаксън добави 20 точки за първенците.

В идващия си мач Александър Везенков и Сакраменто Кингс ще се изправят против Ню Орлийнс Хорнетс в четвъртфинал от шампионата In-Season. Двубоят е на 5 декември (вторник) от 5:00 часа рано сутринта българско време. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР