Българският ансамбъл по художествена гимнастика тренира на облекчен режим заради

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика тренира на облекчен режим заради
Коментари Харесай

Ансамбълът се колебае за Баку, ще играе в Гуадалахара

Българският отбор по художествена гимнастика тренира на омекотен режим поради травми на три от състезателките.

Това заяви старши треньорът на отбора Весела Димитрова. Гимнастичките Елена Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова получиха разнообразни контузии преди и по време на Световната купа в София в края на март. В ансамбъла са още Симона Дянкова и Мадлен Радуканова. Бинева изкълчи гален на формалната подготовка преди конкуренцията в София, Траатс е с болки в коляното, а Александрова има проблеми с глезена.

"Доста добре протича възобновяване им. В момента упражняваме на омекотен режим, медицинският екип се грижи за тях ", сподели Весела Димитрова. Следващото съревнование, което е декларирано от БФХГ, е Световната купа в Баку (Азербайджан) от 27 до 29 април, само че Димитрова сподели, че в последния миг ще се реши възможното присъединяване на ансамбъла. "Ще забележим дали ще участваме. Не съжаляваме, че пропущаме Световната купа в Пезаро. Програмата тази година е доста сложна, тъй като има Eвропейско и Световно състезание. И останалите тимове не играят на всички шампионати. Световният шампионат в София е най-важното съревнование за сезона и по тази причина би трябвало да съхраним девойките ", добави старши-треньорът на отбора. Димитрова сподели, че гимнастичките ще вземат участие на шампионата в Гуадалахара (Испания) на 9-10 май, защото в същата зала ще се организира Европейското състезание при започване на месец юни.

Ансамбълът получи премията за тим на месец февруари, откакто получи 11 гласа от спортните редакции. На второ място със 7 гласа е националният тим по бокс за дами. За тима по художествена гимнастика това е 19-а победа от началото на анкетата, само че в този състав от състезателки печели за повторно след април 2017 година. Много експерти показаха мнение, че в новия си състав този тим ще надмине достиженията на ансамбъла, който завоюва бронзовите медали на олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016. "Не е една от главните ни цели да изместим предходния отбор. Нашата цел е всякога да сме по-добри. С трудолюбието и усърдието, което те влагат на тренировки всеки ден мисля, че ще успеем ", сподели още Весела Димитрова.

Гимнастичките обявиха, че се усещат добре и харесват доста новите си две композиции. "След Световната купа имахме една седмица за възобновяване ", сподели Елена Бинева. "Чувствам се добре, упражняваме на омекотен режим ", добави Лаура Траатс. "Много благодарим и се радваме за премията. Двете съчетания са доста друго, носят друга страст и не можем да кажем кое от тях ни харесва повече. Ние никога не се усещаме като звезди. Миналата година не знаехме какво да участваме, а в този момент упованията към нас са по-големи, само че това не ни тежи. Имаме треньори, които ни държат крепко стъпили на земята ", съобщи капитанът Симона Дянкова. Весела Димитрова сподели също, че композициите ще бъдат отработени на доста високо равнище за международното състезание през септември и не е сюрпризирана от конкуренцията този сезон.

"Тренираме тези съчетания четири месеца. След още четири, до Световното състезание в София през септември ще бъдем на доста положително равнище. Вече няма детайл, който да ги затруднява механически, по-късно е въпрос на душeвност. Композициите ще останат същите до шампионата в София, след което ще ги сменим. Няма изненада от конкуренцията. С новия устав битката за медалите ще бъде жестока. Италия, Русия, Япония, Украйна имат мощни композиции. Всички тимове ще се готвят съществено за Световното състезание ", добави Димитрова. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР