Българските власти отмениха задължителното PCR изследване за коронавирус за руснаци,

...
Българските власти отмениха задължителното PCR изследване за коронавирус за руснаци,
Коментари Харесай

България отмени задължителните PCR тестове за ваксинирани руснаци

Българските управляващи анулираха наложителното PCR проучване за ковид за руснаци, които са били имунизирани против COVID-19 със „ Спутник V “. Това оповестиха от пресслужбата на българското министерство на опазването на здравето в отговор на искане на ТАСС.

„ В сходство със заповедта на министъра на опазването на здравето в България от 29 юли са въведени краткотрайни противоепидемични ограничения. Русия е избрана като страна, която попада в оранжевата рискова зона “, са декларирали от ведомството пред съветската организация, заяви организация „ Фокус “.

„ Лица, идващи от този регион, могат да бъдат позволени до територията на България единствено след показване на един от документите: годен дигитален документ за имунизация против Коронавирус на Европейски Съюз или сходен документ, показващ данни, съответстващи на документа на Европейски Съюз [за ваксинация], негативен PCR тест резултат, осъществен 72 часа преди идването в страната или негативен антигенен тест, осъществен 48 часа преди идването в страната “.

Съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването описът на приетите в България ваксини е формиран от девет медикаменти, в това число „ Спутник V “.

Според съветската организация броят на имунизираните е надхвърлил 2 милиона и все още е 2 001 777 жители, към 985 хиляди от които са получили втората доза. В България изключителният епидемиологичен режим е продължен до края на август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР