Българските производители са изнесли продукти за над 32 млн. лева

...
Българските производители са изнесли продукти за над 32 млн. лева
Коментари Харесай

Български производители продават в 23 страни в Европа чрез Lidl

Българските производители са изнесли артикули за над 32 млн. лв. през 2020 година благодарение на Лидл България. Чрез магазините на комерсиалната верига родните компании са продали 144 разнообразни артикули в 23 европейски страни за първите 9 месеца на годината (от януари до септември).

Въпреки рецесията износът на българските сътрудници на Lidl нараства с 12% (с 3,4 млн. лева) по отношение на същия интервал на предходната година. Увеличават се и стоките, продадени в чужбина – от 111 до 144 на годишна база. Това е сигурен знак за все по-големия интерес на европейския пазар към качествените български артикули, оповестяват от компанията.

" Нашата поддръжка към българските производители е устойчива и дълготрайна – работим дружно към този момент 10 години, а за последните 8 годишно осигуряваме достъп на нашите български сътрудници до европейските пазари. Вярваме, че тази опция е още по-значима за тях поради тежката обстановка и рецесията, в която се намираме. Позитивният растеж на износа, който нашите български сътрудници означават, даже и в тази сложна година, е удостоверение за изгодите и успеваемостта на взаимната ни работа ", съобщи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
България е изнесла артикули за рекордните 27,84 милиарда лева за пъ...

Сред новите български артикули, които тази година за първи път доближават до непознат пазар посредством Лидл България, е премиум говеждо месо Black Angus и аржентинско пасищно – бургери и стекове. Само за два месеца доставчикът на премиалното месо " Тандем Попово " – един от дългогодишните сътрудници на веригата, съумява да изнесе продукция за над 380 000 лв. в 3 европейски страни – Словакия, Унгария и Гърция.

Друг сполучлив образец на първокачествен български артикул, който тази година също осъществя експорт за първи път, са плодове в шоколадова глазура – артикул под личната марка на Lidl – Mister Choc Limited Edition. Сладките изкушения се създават от " Виктория нутс " ЕООД и ще бъдат част от предложенията на веригата за Коледа в цели 18 европейски страни. Само тази акция е на стойност над 1 милион лв., като сходна се възнамерява и за Великден 2021 година

Възможностите за експорт, които българските производители получават, с помощта на партньорството си с Лидл България, са невиждани за бранша. Устойчивият растеж в износа, който веригата отбелязва годишно, е още едно доказателство за непрекъснатото развиване и благоприятни условия за реализация и напредък, които Лидл България обезпечава за своите български сътрудници.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР