Българските превозвачи обявиха, че излизат на национален протест на 15-и

...
Българските превозвачи обявиха, че излизат на национален протест на 15-и
Коментари Харесай

Превозвачите излизат на национален протест на 15 май

Българските превозвачи оповестиха, че излизат на народен митинг на 15-и и 16-и май поради разисквания от Европейския съюз Пакет за подвижност.

Пакетът за подвижност, зад който застават Франция, Германия, Австрия и Италия, планува водачите на ТИР-ове от източноевропейските страни да получават командировъчни като тези в западноевропейските, и ред други правила за отмора, които биха заплашили 190 хиляди български превозвачи с банкрут.

Според превозвачите новите промени са вкарани в подтекст за отбрана на правата на водачите, само че в действителност задачата е да бъдат отстранени от пазара българските, полските, унгарските и румънските камиони. Част от условията в пакета за подвижност са водачите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от Европейски Съюз на камионджията да му се заплаща по нормите за командировки на страната, в която е влезнал, да не се спи в кабините на камионите.

Предложенията за либерализация във втория пакет за подвижност на Европейска комисия водят до монопол, счита евродепутатът Петър Курумбашев.Той даде за образец Германия, където автобусните транспорти са били либерализиран по същия модел и сега има монопол на една компания, която държи 93% от пазара.

Транспортният министър Ивайло Московски, който ръководи Съвета на транспортните министри, съобщи, че предложенията са неуместни и че в случай че силово му предложат текстове от регламента, той ще напусне.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР