Българските национали спечелиха седем медала по време на днешните състезанията

...
Българските национали спечелиха седем медала по време на днешните състезанията
Коментари Харесай

Таекуондистите ни продължават със силното си представяне на световното

Българските национали завоюваха седем медала по време на днешните надпреварите от международното състезание за мъже и дами по таекуон-до ITF (неолимпийска версия) в Пхенян (Северна Корея).

Йордан Стаев ликува като първенец в самостоятелната конкуренция на " силов тест ", а Николай Петков заслужи златния орден на " спаринг " в категория над 85 кг.

Никола Николов завоюва среброто в " специфична техника ", до момента в който международният първенец от Пловдив 2015 Рами Шау взе бронз в самостоятелната конкуренция на " спаринг " в категория до 78 кг.

Албена Ситнилска ще се завърне в България с две бронзови оценки. След като в първия ден на шампионата стана трета на " форма " - 4 дан, през днешния ден тя остана на същата позиция на " спаринг " при 57-килограмовите.

При дамите отборно България зае третото място, а при мъжете отборно националите изгубиха на край трагично от домакините от Северна Корея и се окичиха със сребърните медали.

До момента България има 9 медала, като на следващия ден шампионата приключва с последната дисциплинираност " отборно спаринг " за мъже.

На шампионата в Пхенян вземат участие над 500 състезатели от 67 страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР