Българските културни клубове ще трябва да сменят имената си. Българската

...
Българските културни клубове ще трябва да сменят имената си. Българската
Коментари Харесай

Буяр Османи: Българските културни клубове ще трябва да сменят имената си

Българските културни клубове ще би трябвало да сменят имената си. Българската общественост в Северна Македония е в интервал на консолидиране в обществото. Чувството в РСМ за имената на българските клубове е, че са провокация. Това съобщи министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи в ефира на „ Тази заран “ по bTV.

Дипломат номер 1 на Северна Македония дойде в България в неделя поради случая с побоя против секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков.

Османи описа, че се е видял със фамилията на потърпевшия, поискал му е бързо възобновяване и е изразил страдание за случилия се случай. По думите му това не може и не би трябвало да се повтаря.

Османи беше безапелационен, че няма систематична дискриминация по отношение на българите в Северна Македония.

Важно е, че са разпознати насилниците, един към този момент е в ареста, дано да приключи следствието и по-късно ще разясняваме. Работи се по разкриването на останалите причинители. Причината е изложение на етническата му принадлежност, по негови думи и тези на майка му. Разследването несъмнено ще удостовери това, описа Османи.

Той изясни, че причинителите казвали противоположното и твърдели, че преди този момент са имали разлики.

Външният министър на Северна Македония изясни, че ще бъде назначен специфичен прокурор, който да следи за речта на омразата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР