Българските инвеститори вече могат да правят вложения в почти 200

...
Българските инвеститори вече могат да правят вложения в почти 200
Коментари Харесай

На БФБ вече се търгуват и акциите на Moderna, Samsung, Porsche и още десетки световни гиганти

Българските вложители към този момент могат да вършат инвестиции в съвсем 200 международни компании. От през днешния ден акциите на още 100 се търгуват на BSE International на Българската фондова борса.

Инвеститорите могат да избират всред финансови принадлежности от 19 страни измежду тях на биотехнологични компании като BioNTech SE, Moderna Inc, Novavax Inc. и CureVac N.V, колоси в телекомуникациите и електрониката като Xiaomi Corp., Verizon Communications Inc, Samsung Electronics Co. Ltd., автомобилния тръст Porsche Automobil Holding SE и летищния оператор Fraport AG. Достъпни за търговия са и акциите на мултинационални енергийни компании като RWE AG и BP PLC, компании от бранша на фармацевтиката и медицинските технологии като Merck & Co. Inc, Carl Zeiss Meditec AG, Eckert & Ziegler Str.-u.Med.AG и софтуерни компании като Palantir Technologies Inc, Tencent Holdings Ltd, Snap Inc, TeamViewer AG, както и доста други.

" Интересът към търговията на интернационалните компании-сини чипове досега е повода да увеличим предлагането на този вид принадлежности на БФБ. Акциите листнати на BSE International са непрекъснато котирани от маркет-мейкър, което ги прави елементарно налична и ликвидна капиталова опция за пазарните участници. ", сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

Това стана допустимо с помощта на модерната технология за търговия на Deutsche Borse и нейната интернационална потребителска мрежа. Като световен снабдител на пазарна инфраструктура, Deutsche Borse е по едно и също време софтуерен сътрудник за други тържища, а също по този начин предлага на клиентите си като БФБ необятна мрежа, която да ги поддържа в техните планове за развиване.
 Apple, Volkswagen, Pfizer и други към този момент се търгуват на Българската фондова борса
Apple, Volkswagen, Pfizer и други към този момент се търгуват на Българската фондова борса

На БФБ към този момент могат да бъдат купени акции от 100 задгранични компании, както и ETF-и
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР