Български ученици бяха наградени за отличните си постижения в областта

...
Български ученици бяха наградени за отличните си постижения в областта
Коментари Харесай

Български ученици бяха наградени за постиженията си в областта на космическите науки



Български възпитаници бяха наградени за отличните си достижения в региона на галактическите науки в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkeyс, стратегия по модел на NASA.
Space Camp Turkey e един от двата галактически центъра за образование в света, основани по модел на NASA. В Европа, Азия и Близкия Изток Space Camp Turkey e единственият, работещ учебно-тренировъчен лагер, намиращ се в град Измир, Турция.

" Програмата Space Camp Turkey е едно от първите неща, които центърът за креативно образование прави още от основаването си преди 13 години . През цялото това време ние сме сътрудник на този галактически учебно-тренировъчен лагер в Турция, той е на 21 години. Създаден е по модела на галактическия лагер на NASA в Съединени американски щати, където се изпращат възпитаници, които минават през едноседмична стратегия, сходна на подготвителните стратегии на астронавтите в NASA. Ние към този момент сме изпратили над 1000 български деца в лагера в Турция, който сега е единственият настоящ подобен галактически училищен лагер отвън щатите ", сподели за БНР Мирослава Димитрова, координатор на програмата Space Camp Turkey в Центъра за креативно образование.

Центърът за креативно образование, основан по програмата Space Camp Turkey внедрява технологии в българското обучение.

" Ние сме сътрудник на Гугъл за образованието и внедряваме облачните услуги на Гугъл в образователна среда , само че освен това - ние водим образования за учители, които да ги приготвят да употребяват тези технологии и внедряваме устройствата на Chromebook, които са може би най-удобните за учене, така како са леки, портативни, функционални, доста удароустойчиви и са доста положително средство за учене в екип ", добави в предаването " Преди всички " Димитрова.

Тя разяснява и лингвистичния спор за използването на думите астронавт и космонавт:

" В лагера в Турция техните треньори вършат разлика сред астронавти, които са американските учени и откриватели, които са пътували в космоса и се готвят за това и космонавти, които са съветските и това е доста занимателно, тъй като кара децата да слушат деликатно ".
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР