Български пожарникари ще се включат в операцията за потушаване на

...
Български пожарникари ще се включат в операцията за потушаване на
Коментари Харесай

Български екипи ще помагат за потушаването на пожарите в Гърция

Български пожарникари ще се включат в интервенцията за потушаване на тежките горски пожари, които тормозят Гърция през последните пет дни.

Екипът за наземно гасене на горски пожари с коли ще замине в сряда от региона на град Кърджали. В състава на модула влизат 5 пожарни автомобила, 2 микробуса, действен автомобил и 36 пожарникари от районните служби в Кюстендил, Благоевград, Габрово, Шумен и столичната Пожарна сигурност.

Те ще оказват помощ на гръцките екипи в региона на Александруполис, където бушува един от огромните пожари в страната.
В района Еврос, който е в непосредствена непосредственост до границата на България, горят пожари с два фронта - единият от тях е на юг при Александруполис, а вторият е в националния парк Дадия. Във вторник бяха открити телата на 18 души, починали при пожара.

Активни пожари има и в регионите край Комотини и Ксанти в северна Гърция, както и в районите Беотия и Фиотида в Централна Гърция и близо до столицата Атина.
Едно от огнищата в северната част на страната се е разпростряло и към прилежаща Турция, където се е стигнало до евакуация на девет селища и над 1200 души, оповестява Euronews.

Горският пожар в района Чанаккале е довел до изгаряне на над 1500 хектара земя, 48 души са признати в болница поради поемане на пушек.

Морският трафик от Егейско море към Мраморно море е спрян краткотрайно поради бедствието.

Хиляди гръцки военни са мобилизирани, с цел да оказват помощ при оправянето с пожарите и евакуацията на поданици от засегнатите обитаеми места.

По-големите пътища в страната са затворени поради задимяването.

Нова ТВ цитира български екскурзиант в Никити, който разказва " апокалиптична " картина поради пожар наоколо до региона и поради облака от пушек, който се носи от Александруполис на югозапад.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР