Български Национален съюз скочи срещу главния прокурор Иван Гешев, заради

...
Български Национален съюз скочи срещу главния прокурор Иван Гешев, заради
Коментари Харесай

Националисти недоволстват от Гешев заради Луковмарш

Български Национален съюз скочи против основния прокурор Иван Гешев, поради разпоредената от него инспекция на активността на БНС.
Според тях в известието на прокуратурата има изказвания с погрешно наличие, а задачата е да се провали провеждането на Луков марш на 22 февруари.
Луковмарш не е неразрешен! С решение № 5173 от 25.07.2019 година на Административен съд София-град, възбраната на кмета на Столична община е анулирана. И това решение е дефинитивно и не предстои на обжалване! Това решение е доста добре известно на Йорданка Фандъкова и би трябвало да е известно и на Иван Гешев. Защото обаче тъкмо в този миг той разпорежда тази инспекция?, се споделя в позиция на БНС.
В текста на БНС се споделя още:
Факелното шествие в памет на ген. Христо Луков е бодил в очите на пъстра скупщина от НПО-та, фондации, етнически организации, партии, държавни институции, антифашистки лумпени и непознати посолства. Те пробват какво ли не, с цел да попречат на провеждането на марша - медиен напън и неистини, заплашванията и забрани. Но до момента нищо не е спряло българските националисти да почетат паметта на един заслужен български офицер, сполучлив общественик и разгорещен родолюбец. Явно тази година прокуратурата ще е инструментът, с който горепосочените ще опитат да реализират задачата си.
Още нещо, написано в прессъобщението, буди неразбиране. Твърди се, че прокурорската инспекция би трябвало да “установи дали са спазени условията на Закона за политическите партии. ” Не е загадка за никой, че от своето основаване през 2001 година Български Национален Съюз е неправителствена организация и в никакъв случай не е бил партия. Съответно не е регистриран по този закон, а по закона за неправителствените организации с нестопанска цел. Излиза, че прокуратурата, нагледно казано, ще би трябвало да откри дали свинското месо дава отговор на Българския държавен стандарт за мармалад.
Ние преглеждаме тази изцяло изненадваща инспекция като част от една масирана офанзива против Български Национален Съюз и изобщо против националните сили в България. Тази офанзива стартира с делото против лидера на БНС Звездомир Андронов, чието първо съвещание беше единствено преди 2 дни. А прокурорската инспекция е последваща крачка от тази акция. Че двете са свързани и преследват обща цел е без подозрение. Също времето, в която се случват (точно един месец преди Луковмарш), не оставя подозрение, че става въпрос за координирано мероприятие против най-голямото събитие на националистите в България през годината.
Независимо от всички опити за заплашване обаче, ние няма да се откажем от нашето законно право да почетем паметта на ген. Луков. Ще го създадем както постоянно изцяло спокойно и дисциплинирано, спазвайки всички законови разпореждания. Ако обаче бъде изработен опит с репресивни ограничения да ни бъде отнето това право, то това би означавало с изключение на жестоко нарушение на Българската Конституция, и подигравка с паметта на един български воин. И надлежно ще бъде последвано от легалната опозиция на всеки патриотичен българин, който не може да одобри, че 30 години след номиналното рухване на комунистическата тирания, посредством забрани се дефинира коя историческа персона може да бъде почитана и коя не.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР