Български и бразилски университети ще си сътрудничат в областта на

...
Български и бразилски университети ще си сътрудничат в областта на
Коментари Харесай

Български и бразилски университети си сътрудничат с технологии и изследвания

Български и бразилски университети ще си сътрудничат в региона на научните проучвания и технологиите.

Възможностите за обмяна на опит, както и за провеждането на взаимни планове и обучителни стратегии , бяха разисквани на среща на заместник-министъра на образованието и науката проф. Иван Димов с шефа на Центъра за софтуерно развиване към Университета в Бразилия проф. Сандерсон Маседо Барбальо и краткотрайно ръководещия посолството на страната в България господин Рикардо Герра.

" Със съдействието ще целим да се засилят научните проучвания в България и да ги обвържем с патенти и започващи компании. Във висшите ни учебни заведения и Българска академия на науките има мощни колективи от международно разпознаваеми учени с доста положителни индикатори в международните научни бази данни ", изясни заместник-министър Димов.

Той добави, че България към този момент взе участие сполучливо в взаимни проучвания с Бразилия, Съединени американски щати, Китай, Южна Африка и други страни. Проектите по програмата AIR Center са свързани с Антарктида, океанските течения, климата и високопроизводителните калкулации на суперкомпютри.

Проф. Барбальо уточни, че задълбочаването на двустранните връзки сред Бразилия и България ще подкрепи за развиването на патентното право и ще предложи нови благоприятни условия на учените за учредяването на стартъп компании с благоприятни условия за бизнес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР