Български гражданин е прострелян смъртоносно при акция на полицията в

...
Български гражданин е прострелян смъртоносно при акция на полицията в
Коментари Харесай

Българин е бил застрелян от полицията в Истанбул

Български жител е прострелян смъртоносно при акция на полицията в Истанбул, съобщи МВР.  32-годишният мъж е нахлул с мачете и провокирал вълнения в заведение в града късно нощес, поради което е била извикана полиция.

Установено е, че 32-годишният българин има няколко престъпни регистрации - за безчинство, обири и грабежи. Засега не се оповестява името му.

Действието се развило към 23,30 ч. в ресторант на ул. „ Шехит Камил Балкан “ в квартал Байрам паша, съобщи бТВ. „ Мъжът се качва на втория етаж на заведението, пробва се да вземе заложници, атакува посетителите. Посетителите дружно със чиновници на ресторанта, съумяват да го локализират в ъгъла на заведението, той дори се барикадира. Незабавно са извикани полиция и пожарна. Започват договаряния “, изясни Ангел Ангелов - общоприет консул на България в Истанбул.

Пристигналите полицейски екипи се наложило да употребяват водна бликам и сълзотворен газ, само че не съумели да го задържат. След многократни предизвестия последвала пукотевица, при която мъжът бил прострелян в крайници. Починал е в болница - по неофициална информация, поради кръвозагуба. В чантата му били открити библия, статуетка на Богородица и на Исус Христос.

Генералното ни консулство в Истанбул работи по случая като са подхванати дейности по определяне на спомагателни данни. Инициирани са инспекции и е отправено публично питане до турските управляващи, от които се чака приемане на подробна информация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР