Български екипаж и медицински специалисти от Военномедицинска академия транспортираха от

...
Български екипаж и медицински специалисти от Военномедицинска академия транспортираха от
Коментари Харесай

Спартан-а докара у нас тримата арменци, пострадали от взрива в Нагорни Карабах

Български екипаж и медицински експерти от Военномедицинска академия транспортираха от Ереван трима тежко потърпевши при гърмеж арменски жители, научи " Сега ". Пострадалите са хора от Нагорни Карабах, те са били съществено ранени при ракетен обстрел на бензиностанция. Със " Спартан " -а летяха три съпътстващи лица и шестчленен медицински екип на Военномедицинска академия, с началник полк. доктор Мария Георгиева.

Пострадалите са интубирани и обгорели.

" Нашата задача е да кацнем на летище Ереван, от там ще се върнем в София. Тук ще ги чакат коли за спешна помощ и към този момент не мога да ви кажа към кои лечебни заведения ще бъдат пренасочени. Моята работа е да подготвим самолета като помощник-командир на екипажа и да си осъществим задачата. Последната информация е, че на назад ще караме четирима ", изясни майор Дарина Христозова преди полета. " Доколкото разбрах, потърпевшите са в много тежко положение ", уточни майор Николай Георгиев.

Тримата души са били ранени при детонацията на горивен склад в Нагорни Карабах на 25 септември, удостовери малко след среднощ нощес министерството на опазването на здравето. Нашите управляващи са откликнали на сигнал за помощ, изпратен до страните членки от Координационния център за реагиране при изключителни обстановки на Европейската комисия (ERCC).

Транспортът на потърпевшите е обезпечен от Военновъздушни сили по искане на Министерството на здравеопазването със аероплан „ Спартан “. Задачата е изпълнена от екипаж от състава на 16 авиобаза „ Враждебна “. В 00,35 ч. пациентите бяха превозени от летище „ София “ с реанимобили на ВМА и ЦСМП – София до УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “.

Тримата непознати жители са настанени в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, като за тях е обезпечена високоспециализирана здравна помощ, прецизират от Министерство на здравеопазването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР