Българската телеграфна агенция се сдоби със съществена част от кореспонденцията

...
Българската телеграфна агенция се сдоби със съществена част от кореспонденцията
Коментари Харесай

Разкритие: УЕФА е изместила мача с Унгария след становище на СДВР

Българската телеграфна организация се снабди със основна част от кореспонденцията сред Българския футболен съюз (БФС), Министерството на спорта (ММС), Европейската централа (УЕФА) и Министерство на вътрешните работи, в частност Столичната дирекция на полицията (СДВР), изпратена към ММС, която касае изместването на Европейската подготовка сред тимовете на България и Унгария от София за Пловдив.

В Министерството на спорта би трябвало да са наясно още преди два дни, че мнението за изместването на мача България – Унгария от група G на Европейските квалификации на стадион отвън София и без допускането на аудитория е на Столична дирекция на вътрешните работи, които са стимулирали решението си с " съответно събрана информация ". От Столична дирекция на вътрешните работи показват, че има добита информация, че за 16.11.2023 г по време на футболната намира се приготвя да се организира митинг под наслов: " Оставка на БФС! Обединен ПРОТЕСТ ", в който се чака да вземат присъединяване последователи на разнообразни футболни клубове от цялата страна. Това допуска напредване на огромни групи противостоящи почитатели към столицата, на територията на града и в МГТ ".

След това се добавя, че в София всекидневно има редица протестни мероприятия от друго естество, и че спецификата на гореизброените прояви допускат съществуване на хора с разнообразни разбирания, убеждения и ползи, включително футболни почитатели, което от своя страна би могло да предизвика груби нарушавания на публичния ред.

" Предвид гореизложеното, управлението на Столична дирекция на вътрешните работи показва мнение, че футболната среща сред националните тимове на България и Унгария следва да се изиграе на стадион отвън столицата, чиято инфраструктура и потенциал разрешават естественото осъществяване на мач от сходен сан “, се споделя в мнението на полицията.

В писмото на УЕФА, подписано от Кийт Долтън – Директор " Футболни интервенции ", категорично е посочено, че решението на централата в Нион се взима въз основата на лична събрана информация и преценка на риска съгласно отчета на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Разгледахме Вашето и оценката на риска, предоставена от Министерство на вътрешните работи. Информацията сочи заплаха от огромни митинги на стадиона и към него и могат да бъдат направени опити за разстройване на естественото протичане и довеждане докрай на мача, се споделя още в писмото. Отделът за сигурност и сигурност извърши личен разбор, който поддържа опасенията, повдигнати от Министерството на Вътрешните работи.

След това се добавя, че имайки поради гореизложените опасения, Администрацията на УЕФА, в сходство на личните си регулации, счита " че мачът би трябвало да бъде изместен на място, което ще понижи риска до равнище считани за допустими от съответните обществени органи. Нашето предложение е да се употребява стадион " Христо Ботев " в Пловдив и чакаме публично удостоверение от управляващите и БФС, че това място в действителност е уместно от позиция на сигурност и сигурност. При  състояние, че унгарската делегация ще замине директно след мача, началният час би трябвало да бъде изместен до 18:00 централно европейско време, за може да се калкулира и времето за пътешестване ".

След това УЕФА добавя, че тъкмо поради заплахата от вероятни вълнения, упорства мачът да се играе без аудитория и изисква БФС да се съобрази с това. " В допълнение, като се има поради, че наличните разследващи данни демонстрират опция за публични вълнения, УЕФА настоятелно предлага мачът да се играе при закрити порти без продажба на билети. Молим БФС да прегледа деликатно тази рекомендация и да удостовери тази позиция ", се споделя в позицията на Европейската централа.

УЕФА прецизира, че ще бъде назначен чиновник по сигурността от самата централа, който да подкрепя подготовката на мача и акцентират " смисъла на постоянния и открит продан на информация сред всички заинтригувани страни ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР