Българската професионална футболна лига разпространи писмо до медиите, с което

...
Българската професионална футболна лига разпространи писмо до медиите, с което
Коментари Харесай

Отпуснаха само по 2000 билета на финалистите за Купата

Българската професионална футболна лига популяризира писмо до медиите, с което осведоми, че поради противоепидемичните ограничения на финала за Купата сред " Арда " и ЦСКА, плануван за 19 май от 19:30 ч., ще бъдат позволени по 1000 фенове във всеки един от четирите бранша на ст. " Васил Левски " - по 2000 билета на клуб.

От ЦСКА реагираха на новината, призовавайки " разсъдъкът на ръководещите да надделее " и да бъдат отпуснати още билети.

Снимка: Lap.bg

Съобщението на БПФЛ:

Българската професионална футболна лига би желала да ви осведоми, че на база настояща заповед № РД-01-265/23.04.2021 на Министерството на здравеопазването на финала за Купата на България сред тимовете на Арда (Кърджали) и ЦСКА (София), който ще се играе на Национален стадион „ Васил Левски “ на 19 май от 19:30 часа, ще бъде позволена аудитория съгласно потенциала на спортното оборудване – по 1000 фенове на всеки един от четирите бранша.

В тази връзка БПФЛ дава на двата клуба по 2000 билета. Клубовете финалисти сами провеждат разпространяването на билетите измежду своите последователи както следва:

ПФК Арда Кърджали

Сектор А: 1000 билета с цена по 25 лв.
Сектор Б: 1000 билета с цена по 15 лв.

ПФК ЦСКА София

Сектор В: 1000 билета с цена по 25 лв.
Сектор Г: 1000 билета с цена по 15 лв.

По силата на жребия алегоричен хазаин на срещата е Арда Кърджали.

Българската професионална футболна лига има подготвеност да реагира неотложно при настъпила смяна в наредбите на виновните институции свързани с оптимално допустимия потенциал на фенове при спортни събития навън.

Напомняме на всички фенове, че съгласно настоящата Заповед на Министерството на здравеопазването, носенето на защитни маски на стадиона е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а феновете би трябвало да са ситуирани на отдалеченост от най-малко 1,5 метра.

Ето какво разгласиха " армейците " на уеб страницата си:

Финалът за Купата на България наближава, само че за жалост към момента нямаме публично удостоверение дали ще бъде позволен по-голям брой фенове на дуела. По действащата сега разпоредба, позволеният потенциал за футболна среща е от по 1000 души на бранш, което е крайно незадоволително за многобройната алена аудитория. Имаме въпреки всичко някакви очаквания, че здравното министерство ще проучва обстановката и се надяваме виновните институции в крайна сметка ще разрешат повече фенове да посетят мача.Докато това не стане факт обаче, за армейските последователи са планувани 2000 билета.

Като алегоричен хазаин на дуела, на тима на Арда се поставят секторите А и Б, до момента в който ЦСКА ще разполага със секторите Г и В. Отговорно и резонно сме задължени към почитателите на ЦСКА с абонаментни карти за сезон 2020/21 година, които поради пандемията по този начин и не можаха да ги употребяват пълноценно. Те ще имат право да закупят единствено по един билет, както следва:

- Притежателите на абонаментни карти за Секторите ВИП, А и В на стадион „ Българска войска “ ще могат да закупят по един пропуск за Сектор В на Националния стадион „ Васил Левски “ с цена от 25 лв..

- Притежателите на абонаментни карти за Сектор Г на стадион „ Българска войска “ ще могат да закупят по един пропуск за Сектор Г на Националния стадион „ Васил Левски “ с цена от 15 лв..

Билетите за картодържателите няма да се продават онлайн, а само в неделя (16 май) и понеделник (17 май) в администрацията на стадион „ Българска войска “ от 12:00 до 18:00 часа.

Всеки искащ е задължен да показа своята абонаментна карта. За облекчение на членовете на проведените фенклубове от столицата и страната, един техен представител ще може да закупи билетите за останалите членове, които имат постоянна сезонна карта. Молим Ви да спазвате всички противоепидемични ограничения. Ползването на защитна маска е наложително при влизането в офиса.

След приключването на периода в понеделник и в случай, че някой не се възползва от преимуществото си, тогава останалите пропуски ще бъдат пуснати в свободна продажба. Същевременно се надяваме да бъде позволен по-голям потенциал за мача и още няколко хиляди червени сърца да имат опция да си купят билети, за което навреме ще Ви уведомим в случай че стане и незабавно ще се направи организация с тикеткомпанията.

Наясно сме, че искащите армейци да поддържат тима са в пъти повече и нека разсъдъкът при ръководещите надделее, с цел да могат повече почитатели да се насладят на един прекрасен футболен празник.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР