Българската премиера на документалния филм Донбаска пролет, насрочена за вторник

...
Българската премиера на документалния филм Донбаска пролет, насрочена за вторник
Коментари Харесай

Премиерата на документалния филм Донбаска пролет няма да се състои

Българската премиера на документалния филм " Донбаска пролет ", планувана за вторник  в " Евросинема " няма да се състои. Това показа  за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “. Екатерина Митринова – един от създателите на кино лентата Тя добави, че в неофициални диалози от киното са изтъкнали като причина за анулацията опасения за съществуването си под опасност от дипломатическа задача у нас.

Не може да бъде потвърдено, на този стадий. Разбира се, ние ще се обърнем публично към Министерството на културата за удостоверение или отвод, този филм може ли да бъде прожектиран в България, не може ли и по какви аргументи, само че, на този стадий няма такава информация. Всичко е на фона на персонални диалози, телефонни диалози. 

Маринова съобщи, че филмът е основан със лични средства и показва позицията на жителите на Донбас за това по какъв начин те желаят да живеят в бъдеще.
По няколко въпроса те всички бяха единодуши. Първо, по въпроса: " Кой стреля " нямаше друго мнение. Всички посочваха украинската войска като унищожителна за цивилното население на Донбас и то с директни образци - човек, чийто господ е бил съборен, чиито родственици са починали и така нататък. Другият въпрос, по който всички бяха единомислещи, е, че те повече не желаят да бъдат част от тази страна.

Друг от основателите на лентата – Александър Николов , добави

Войната протича от 2014-та година. Две години преди Екатерина да посети Донбас, ние следихме събитията главно в интернационалния поток от вести, в Интернет, Ютюб  и съветски и британски източници. Направи ни усещане, че в България настойчиво се прокарва едната позиция, която е формалната позиция на държавното управление в Киев - държавно управление от февруари 2014-та, а войната избухна през май 2014-та.  Бяхме доста заинтригувани да забележим на място какво се случва, тъй като усетихме, че в България има един филтър във връзка с огромните медии за спора. В един спор постоянно има най-малко две гледни точки.Обикновено дебатът се вкарва в рамките коя външна мощ е по-виновна. В реалност ние се интересуваме кой стреля, против кого стреля и по какъв начин се живее в изискванията към този момент на повече от три години. Това е, което демонстрира филмът.
Екипът на „ 12+3 “ към момента не е получил отговор от киното за аргументите за отлагането на прожекцията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР