Българската политика нагази в блатото на загубените посока и смисъл.

...
Българската политика нагази в блатото на загубените посока и смисъл.
Коментари Харесай

Как България стигна до блатото и как да излезе от него

Българската политика нагази в блатото на изгубените посока и смисъл. Парламентарният файтон на Андрешко е заседнал, а въпросите са два: по какъв начин се стигна дотук и по какъв начин да се излезе от тинята.

Кризата е по-скоро партийна, в сравнение с обществено-политическа. Хората дадоха явен мандат на четири партии - Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия, Демократична България и ИБГНИ - да образуват държавно управление, което да е безапелационна опция на предходното ръководство на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Тези партии получиха и към момента имат 148 депутати в Народното събрание, което е премного за устойчиво болшинство.

Вместо това единственото публично препоръчано като вид бе " държавно управление на малцинството " на Има Такъв Народ, което да разчита на " плаващи болшинства " - т.е., и на гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. От тази позиция рецесията се състои в отвод на партиите, най-много на Има Такъв Народ, да изпълнят мандата, който получиха от гласоподавателите. Както нормално става, тези, които най-вече приказват от името на " суверена ", минимум следват неговите поръчения.

Как се стигна дотук

За да се излезе от политическото тресавище, би трябвало да се познават най-малко три аргументи, които са довели файтона до него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР