Българската национална телевизия затвори кореспондентското си бюро в Берлин и

...
Българската национална телевизия затвори кореспондентското си бюро в Берлин и
Коментари Харесай

Кошлуков освободи кореспондента на БНТ в Берлин Мария Стоянова

Българската национална телевизия затвори кореспондентското си бюро в Берлин и освободи кореспондентката си там Мария Стоянова. Това стана известно от обява на "Клуб Z ".

Стоянова беше сътрудник на Българска национална телевизия в Берлин от 2004 година до 2012 година, а малко след връщането й в България бюрото в немската столица беше закрито. В идващите шест години - до 2018 година, тя беше член на Съвета за електронни медии, а в интервала 2016-2017 година и негов ръководител. Журналистката се върна в Българска национална телевизия като интернационален редактор през юни 2018 година - след приключването на мандата й в медийния регулатор. В началото на октомври същата година - след решение на управителния съвет на малкия екран да възвърне кореспондентското бюро, отпътува още веднъж за Берлин.

Обяснението, което дадоха от управлението на Българска национална телевизия за освобождението на Стоянова е, че договорът й с малкия екран изтича на 30 септември, а заради липса на средства медията няма опция да продължи да поддържа кореспондентски пункт в Берлин. Омбудсманът на Българска национална телевизия Иван Такев изясни, че сега съществува кореспондентски пункт на Българска национална телевизия само в Брюксел. Преди берлинския офис са били затворени и бюрата в Москва и Скопие.

След като Емил Кошлуков беше определен за общоприет шеф на Националната телевизия в края на юли, бяха подхванати кадрови промени в нея. Те започнаха с освобождението на шефа на дирекция "Информация " Уляна Пръмова. След това бяха освободени и програмният шеф на Българска национална телевизия Надя Костова и шефът на Българска национална телевизия 2 Геновева Момчева. Кошлуков закри отдел "Връзки с обществеността ", чиито началник беше Силвия Симова. В началото на септември стана известно, че договорът на дългогодишния състезателен публицист Камен Алипиев също може да бъде преустановен поради неналичието на тапия за висше обучение, изисквана съгласно новите длъжностни характерности. През юли стана известно също, че дефицитът в бюджета на Националната телевизия доближава 50 млн. лева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР