Българската народна банка пуска сребърна възпоменателна монета на тема 200

...
Българската народна банка пуска сребърна възпоменателна монета на тема 200
Коментари Харесай

БНБ пуска монета за 200-годишния юбилей на Г.С. Раковски

Българската национална банка пуска сребърна възпоменателна монета на тематика " 200 години от рождението на Г. С. Раковски " от серията " Българско възобновление ".

Цената на монетата е 102 лева Тя ще бъде пусната в обращение от 22 март, понеделник. Монетата е с тегло 23,33 грама, диаметър 38,61 мм и номинал 10 лева Тиражът на монетата е 3000 броя.



На гърба на монетата е изобразен Г. С. Раковски, а в профил има надпис " 200 години ". Отгоре в полукръг написа " От рождението на Георги С. Раковски ". На лицевата страна на монетата са емблемата на Българска народна банка и номинала 10 лева

Монетата ще бъде продавана в Българската национална банка – на две каси на пл. " Княз Александър I " №1 в София и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. " Михаил Тенев " № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа капиталова банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.



В интервала от 22 до 24 март 2021 година в това число всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да купи от Българската национална банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета " 200 години от рождението на Г. С. Раковски " ще се продава без ограничавания.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР