Българската народна банка (БНБ) работи много активно и има техническата

...
Българската народна банка (БНБ) работи много активно и има техническата
Коментари Харесай

Лингорски: БНБ има техническата готовност да приключи навреме процеса по въвеждането на еврото

Българската национална банка (БНБ) работи доста интензивно и има техническата подготвеност да завърши в точния момент процеса по въвеждането на еврото като национална валута – 1 януари 2024 година Това сподели членът на УС на Българска народна банка Илия Лингорски по време на научно-приложна конференция на тематика " Икономика на страха ", проведена от Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни проучвания към него VUZF Lab. Конференцията е отдадена на 20-ата годишнина на висшето учебно заведение, която се отбелязва през 2022 година, заяви Българска телеграфна агенция, организацията е медиен сътрудник на конференцията.

България се радва на прогнозируема и дисциплинарна политика, посочи Лингорски. По думите му това има голямо значение и за въвеждането на еврото в България.

Заместник-председателят на Комисията за финансов контрол Владимир Савов посочи, че от позиция на застраховането най-важното за българина е автомобилът. Това са най-масовите застраховки у нас. Но през последните две години стартират да се демонстрират по-нови трендове, добави Савов. Той посочи, че извънредно мощно се е развила застраховката " живот с капиталов детайл ". Освен това се вижда и известно нарастване на застраховките " имущество ", както и на земеделските застраховки против настъпването на естествени бедствия. Земеделските застраховки обаче са в " по-зародишен " интервал, добави Савов.

Членът на Фискалния съвет на България Любомир Дацов съобщи, че инфлацията е " наказване за несъответствия и човешки неточности ". Според него сега има съображение човек да се опасява за фискалните политики и стопанските системи в Европа, тъй като единственото нещо, което се продава добре в Стария континент, е културата. За него най-големият боязън е, че в Европа ще би трябвало да се дават пари за действителни промени, тъй като отводът от промени е забележим освен в България, само че и на целия континент. Поради тази причина Европа стои настрани от Азия и Америка.

Представителят на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян смята, че България към този миг механически не е в рецесия. " Виждаме, че черните облаци се задават, инфлацията е проблем, само че рецесия няма ", означи той. Според него е доста значимо да бъде проявен разсъдък да се създадат точните стъпки и подготовка за това, което следва. Хампарцумян е на мнение, че всяка рецесия постоянно е опция. Трябва обаче да се положат старания повече от българските жители да имат по-рационално икономическо мислене. Тогава жителите по-малко ще се плашат и страхът ще има по-малък условен дял във взимането на решенията, тъй като " уплашеният човек човек взима нерационални решения ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР