Българската мусака вече не е най-вредна за климата от всички

...
Българската мусака вече не е най-вредна за климата от всички
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев разкри истината за влиянието на мусаката върху климата

Българската мусака към този момент не е най-вредна за климата от всички ястия в Европа. Седмица, откакто английско изследване дефинира като най–опасна за околната среда, създателите на изследването признаха, че са позволили неточност. Така ястието от позорната първа към този момент е на трета позиция.

„ Разбира се, че има грешка… Тук има една главно неточност и тя е в това какво преглеждаме и какво тъкмо изчисляваме. Много смешно е, че най-щадящо международния климат са лукът и доматите – имат най-малак въглероден отпечатък. Но в края на краищата, в случай че стартираме да хрупаме по през целия ден лук и домати, ние няма да можем да снабдим нашето тяло с нужните витамини. А ни дава всичко допустимо в съсредоточен тип. Ние сме месоядни и всеядни “, разяснява пред Би Ти Ви проф. Рачев.
свързани новини122736на 29.12.20217294на 04.02.2019
Неговата рекомендация към хората е да сготвят през днешния ден телешко, както са възнамерявали да го създадат, тъй като то е извънредно потребно.

По думите му проучването, което дефинира българската мусака като най-опасно за околната среда ядене, е поръчково. Той подсети, че кухнята на британците е една от най-калоричните и включваща доста месо.

„ Явно би трябвало да се усещаме отговорни, че се храним. Никога до момента в историята на човечеството не сме били толкоз богати, толкоз нахранени и толкоз мирни, колкото сега. 1,3 мрд. Китайци схванаха, че до момента са яли единствено гарнитурата. Китай в този момент желае месо и изкупува тотално на интернационалните пазари, с цел да може да нахрани своите жители, които ядат сега приблизително по 30 г месо дневно. Докато американците са безспорните вампири със 117 г месо дневно “, добави климатологът.

Проф. Рачев разяснява и казуса с позитивните тестванията за COVID-19 учени, които са пристигнали в изследователския център в Антарктида. Те са сложени в началото в карантина, само че все пак други двама от екипа на станцията се заразяват.

Всички са били имунизирани и са с леки признаци. Предполага се, че става въпрос за „ Омикрон “, тъй като екипът е имал междинна спирка в Южна Африка.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР