Българската и румънската държава да синхронизират противоепидемичните си мерки за

...
Българската и румънската държава да синхронизират противоепидемичните си мерки за
Коментари Харесай

Старопланинският туристически район иска мерки за връщане на румънските туристи

Българската и румънската страна да синхронизират противоепидемичните си ограничения за преодоляване на пандемията като мярка за поощряване на визитите на румънски туристи у нас. За това е настоял кметът на Велико Търново Даниел Панов на срещата на Старопланинския туристически регион. 

Втори месец във Велико Търново не е стъпнал нито един румънски екскурзиант, а градът е привлекателна дестинация за гостите от северната ни съседка. Това е коментирал кметът на Велико Търново Даниел Панов на срещата на Организацията за ръководство на Старопланинския туристически регион. В структурата членуват 16 общини, 4 регионални администрации и 2 неправителствени сдружения. Една от ограниченията за привличане на румънските туристи е синхронизиране на Covid ограниченията сред България и Румъния, е коментирал кметът на Велико Търново и ръководител на организацията, оповестиха от Общината. 

Любомир Попйорданов, консултант по туризма на министър-председателя Кирил Петков, е предложил на срещата във Велико Търново Старопланинският туристически регион до три месеца да изготви общ туристически артикул, който подчертава на най-специфичните и забавни атракции от региона. След това страната ще се ангажира с цифрова реклама, а продуктът ще бъде рекламиран най-вече на вътрешния пазар, както и пред румънски туристически организации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР