Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подаде жалба във Върховния

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подаде жалба във Върховния
Коментари Харесай

БХРА реагира остро към заповедта, подаде жалба във ВАС

 Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подаде тъжба във Върховния административен съд (ВАС) за нанесени вреди поради заповедта на здравния министър Костадин Ангелов от 18 март, с която затвори СПА центровете и заведенията в хотелите и другите места за настаняване, но без страната да предложи каквито и да е обезщетения на бизнеса, оповестиха от организацията.

В жалбата на БХРА се акцентира, че от началото на рецесията, подбудена от пандемията на COVID-19, единственият бранш от туристическата промишленост, който не е бил заплатен от страната за насилственото си прекъсване на работа и рестриктивните мерки, които са попречили активността му, е хотелиерският.

За да не бъдат обезщетени със средства от страната, хотелите оставаха официално отворени, макар че действително не можеха да правят активност, разясняват от БХРА.

От организацията показват, че въпреки напъните на хотелиерите да обслужат своите клиенти с доставки на храна и питиета по стаите, това напрактика не е било невероятно, защото гостите закусват, обядват и вечерят в един и същи за всички гости часови пояс, а с цел да бъдат обслужени качествено за всеки две стаи действително е трябвало да бъде обезпечен по един сервитьор.

Подобно количество персонал не е очакван и при цялостна претовареност на хотелите, посочват от БХРА и допълват, че това, дружно със затворените спа центрове, е довело до намаление на равнището на хотелските услуги, отводи от резервации и директни загуби за бизнеса, които страната не е компенсирала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР