Българската футболистка Симона Петкова е част от амбициозния отбор на

...
Българската футболистка Симона Петкова е част от амбициозния отбор на
Коментари Харесай

Симона Петкова от Италия: Малко се преувеличава ситуацията

Българската футболистка Симона Петкова е част от амбициозния тим на Сан Марино в Италия, който се бори за промоция в Серия "А ". Понастоящем тя е единствената българка, която играе на Апенините.

"Малко се преувеличава обстановката в Италия. Не е толкоз ужасно. В изолираност сме, само че всички чакат да отмине пандемията, с цел да се върнат към естествения метод на живот. Тренираме с кондиционен треньор. Всяка заран ни пращат стратегия, а след това би трябвало да отговорим и пратим клип по какъв начин сме упражняваме. Не може да излизаме свободно на открито, единствено до магазина. Правят го единствено тези, които имат кучета, с цел да ги разхождат. В Италия има доста хора с кучета. Те ги разхождат. Не се прави както в България да се разменят кучетата, с цел да се разхождат ", разкрива тя.

"Нямах шанс да се прибера досега в България. Купих си два билета, само че полетите бяха анулирани. Яснота за локалното състезание ще има след четвъртък. В Италия има две федерации. Едната следва националния тим, а другата шампионатите. След тази среща ще стане ясно какво ще се случи. Ще има ли длъжностен отличник или ще се изиграят всички мачове. Предстоят да се вземат доста значими решения ", споделя Петкова.

"В Англия играх против тимове като Ливърпул и Арсенал, а страстта да играеш против Ювентус и Милан е друга. Страхотен опит е играеш в такива мачове и съм доста щастлива от този факт. Амбициите ми са доста огромни, само че без мощен народен тим няма какво да реализира сама. Трябва в България да се даде публичност на женския футбл, с цел да реализираме триумфи. Всеки ден върша видеовръзка и се слушам с околните си в България ", сподели пред "Хоризонт " Петкова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР