Българската федерация по волейбол (БФВ) е възложила изготвянето на 4-годишен

...
Българската федерация по волейбол (БФВ) е възложила изготвянето на 4-годишен
Коментари Харесай

Волейболът ще работи по 4-годишен план "Визия 2024"

Българската федерация по волейбол (БФВ) е упълномощила правенето на 4-годишен проект за развиване на държавните шампионати при мъжете и дамите. Това стана ясно след провеждането на първото действително съвещание на новия Управителен съвет с ръководител Любомир Ганев.

От избора на управлението по време на общото заседание на 13 март до момента всички сбирки на УС се организираха виртуално поради пандемията от ковид. Днес членовете на волейболната администрация за първи път се събраха в офиса на БФВ в София, с цел да гласоподават състава на три значими комисии към федерацията.

За ръководител на Националната волейболна лига единомислещо беше одобрен един от шефовете на " Левски София " Атанас Гаров. Членове на комисията, която ще се занимава с администрацията на шампионатите както при мъжете, по този начин и при дамите, станаха Борис Халачев, Станислав Николов, Александър Попов, Ивайло Цветков и Найден Тодоров.

" Възложихме на ръководителя на комисията да изготви един устав за осъществяване на шампионатите - разкри ръководителят на УС Любомир Ганев. - Казал съм му, че желая един 4-годишен проект. Знаете, че ние работим по така наречен " Визия 2024 ", т.е. какво ще прави федерацията през идващите четири години. Искаме да знаем занапред какъв ще бъде форматът на шампионатите тази година, идната година и по този начин - до 2024-та. И към този момент, когато се съберат клубовете да разискват, самата комисия би трябвало да напише предложение за устав, който да бъде препоръчан за гласоподаване на УС и ние да го утвърдим. Не е наложително този устав да е един и същи за всяка година. "

Другите две комисии, чиито сформира бяха одобрени, бяха тази по " Маркетинг, публични поръчки и финанси " - с ръководител Давид Давидов и членове Дженика Илчева, Сашо Йовков и Димитър Въртигов, и правната комисия със съпредседатели Радослав Василев и Велислав Йонев и членове Георги Рогачев, Росен Александров и Васил Райчев.

УС одобри решението на комисията по детско-юношески волейбол за датите за доиграване на надпреварите при подрастващите за сезон 2019/20 година Същото се случи и с предлагането на комисията по плажен волейбол за присъединяване на националните двойки – юноши (до 20 г.) и девойки (до 18 г.), на европейските шампионати в Бърно (Чех) и Измир (Тур).

Относно представителните тимове на България със селекционери Силвано Пранди при мъжете и Иван Петков при дамите, Любомир Ганев разяснява:

" Националните тимове - дамите стартират подготовка на следващия ден, а мъжете, доколкото знам, стартират на 22 юни. Очакваме тази седмица да бъде даден описът от треньорския щаб, с цел да бъдат известени всички кои състезатели са извикани на лагер. При дамите нямаме никакви публични шампионати, само че ще гледаме да създадем или един шампионат в България, или да отидем някъде да участваме на някой другарски шампионат. Един или два, не се знае какъв брой ще има опция. При мъжете имаме подготовка за европейско състезание, която би трябвало да се разбере тъкмо по какъв формат ще бъде. Дали ще бъдем домакини на турнирен принцип. Играем с Австрия и Израел и се готвим да я спечелим, с цел да се класираме на европейското и да почнем да мислим за следващата година. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР