Българската федерация по бокс планира да отбележи по специален начин

...
Българската федерация по бокс планира да отбележи по специален начин
Коментари Харесай

Георги Костадинов, Ангел Ангелов и Александър Николов си спомниха за моментите на триумф в бокса

Българската федерация по бокс възнамерява да означи по специфичен метод 100-годишния празник на този спорт в страната, който се отбелязва през 2024 година. Президентът на централата Красимир Инински приказва пред медиите паралелно с трима от най-големите имена в българския бокс - олимпийския първенец от Игрите в Мюнхен през 1972-а, сребърния медалист от Олимпиадата в Мюнхен Ангел Ангелов и бронзовия медалист от Олимпийските игри в Токио през 1964-а Александър Николов.

" Чувството е доста необичайно, а удоволствието да съм измежду такива величия е неописуемо ", съобщи Инински. " Те постоянно ще имат моята поддръжка. Нашата любов към бокса никой не може да я отнеме. Искаме да създадем във връзка 10-годишнината нещо хубаво, което не е правено до момента ", добави президентът на Българската федерация по бокс, който през днешния ден пътува за италианския град Бусто Арсицио, с цел да поддържа националите в провеждащата се там олимпийската подготовка.

" Целта ни е да вземем квоти. Няма да бъде елементарно, тъй като на квалификацията има доста мощни боксьори, само че имаме нашите шансове ", разяснява Красимир Инински във връзка възможностите за българите да стигнат до олимпийски квоти в Бусто Арсицио.

Олимпийските медалисти Георги Костадинов, Ангел Ангелов и Александър Николов се върнаха в спомените си към моментите на успех на Олимпийските игри, на които печелят оценките си.

" Още преди Игрите споделих, че отивам и ставам олимпийски първенец. Стана това, което споделих ", изясни Костадинов, който добави: " Боксът е сложен спорт и човек би трябвало изцяло да се отдаде, с цел да успее. "

" Навремето не бяхме толкоз материалисти, а идеалисти ", съобщи Николов. " Самото присъединяване в разпределението на медалите на Олимпиада за всеки състезател е огромно събитие и отговорност. След успеха настава огромна наслада най-много за самия теб ", сподели още той и разкри, че има концепция посредством федерацията да предложи на Българския олимпийски комитет първият олимпийски медалист на страната Борис Георгиев -Моката да бъде разгласен за почетен знаменосец на българските олимпийци.

" Участието на Олимпиада и спечелването на орден не може да се опише с думи ", призна и Ангел Ангелов./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР