Българската делегация отдаде пред паметта Гоце Делчев в Скопие. В

...
Българската делегация отдаде пред паметта Гоце Делчев в Скопие. В
Коментари Харесай

Българската делегация почете паметта на Гоце Делчев в Скопие

Българската делегация отдаде пред паметта Гоце Делчев в Скопие. В столицата на Северна Македония са вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев, посланика ни в Скопие Ангел Ангелов и доста български жители, които чакаха с часове да бъдат пропуснати през на границата поради проблеми със системата за обработка на документи.

Десетки българи обаче не съумяха да стигнат до Скопие за честванията.

Северна Македония отвори границата с България след като 4 часа бариерите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Деве хълм " бяха спуснати поради " щета в системата ". След 9 часа сутринта в региона на границата се образува запушване от над 100 леки коли, които са пуснати от българска страна, само че чакат на границата с цел да влязат на територията на районен съд Македония. Това докара до напрежение на границата сред българската група, тръгнала да се поклони на гроба на Гоце Делчев в Скопие и македонски граничари . " Всички ще бъдат пропуснати по-късно ", съобщи шефът на македонския Граничен контролно-пропусквателен пункт пред ядосаните българи. Групата българи в ничията земя счита, че македонците чакат да свърши формалната гала в Скопие и по-късно системата на границата ще се " оправи ". 

Веднага след отварянето на границата стана ясно, че македонските граничари са арестували трима българи. Около 12.45 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм е нарушен публичния ред от страна на Г.З (35),А.Х(50) и Р.Х(54) - български жители, които вербално, смело са атакували граничните чиновници. После се пробвали и физически да атакуван полицейски чиновници, които правили служебни дейности при което са арестувани, заяви Министерство на вътрешните работи на С. Македония. Тримата бяха арестувани и наказани по бързата процедура в Крива паланка - 300 евро санкция и 3 година възбрана за влизане в районен съд Македония. 

При ареста е използвана физическа мощ. Един от арестуваните е р епортерът на българската телевизия " Евроком " Адриан Асенов , оповестиха от медията. Заплашван и обичай на граничния пункт сред България и Северна Македония - Гюешево-Деве хълм, е бил ексдепутатът от " Възраждане " Ангел Георгиев , а и български жители с него, пишат от партията в известие до медиите :


-->
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР