Българската делегация, която ще посети Украйна, ще тръгне в сряда.

...
Българската делегация, която ще посети Украйна, ще тръгне в сряда.
Коментари Харесай

Каски и бронежилетки - малка или голяма това е помощ

Българската делегация, която ще посети Украйна, ще тръгне в сряда. Това сподели пред бТВ министър председателят Кирил Петков. В делегацията ще вземат участие представители на разнообразни парламентарни групи.

" Ще вървим до Полша и оттова не бих споделил тъкмо маршрута, само че има специфична подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата Киев ", изясни Петков.

Той добави,че делегацията ще съобщи обещаните от България на Украйна каски и жилетки.

" Първо, дребна или огромна - това е помощ. Второ, обединението би трябвало дружно да покаже поддръжка за Украйна. Бидейки там, това е символика.

Неслучайно и другите водачи отидоха там, тъй като едно е да се приказва по " Facebook ", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското държавно управление, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса по какъв начин е допустимо нашият транспортен съд от Черноморск да се върне назад ", сподели още Петков.

Една от задачите на визитата било да се събере информация от първа ръка.

" Всеки приказва военна или невоенна помощ. Но хората там имат действителни потребности, време е да влезем в детайла от какво имат потребност и какво България може да даде ", разясни министър председателят.

За следващ път той съобщи, че в персонално качество би се радвал България да даде военна помощ за Украйна, само че като министър председател неговата първа задача е обединението да излезе с една обща позиция по този въпрос.

В петък министър председателят Кирил Петков разгласи, че по един представител от всяка партия в ръководещата коалиция ще посети Киев идната седмица.

Вчера Станислав Балабанов от " ИТН " разгласи, че той ще е представителят на партията в делегацията и стана първият доказан участник в нея.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР