Българската баскетболна звезда – Александър Везенков, изигра пореден силен мач

...
Българската баскетболна звезда – Александър Везенков, изигра пореден силен мач
Коментари Харесай

Везенков отново най-резултатен, но Олимпиакос пак си тръгна с празни ръце от Белград

Българската баскетболна звезда – Александър Везенков, изигра следващ мощен мач за своя Олимпиакос, който обаче загуби със 79:87 точки (30:26, 17:19, 12:20, 20:22) в гостуването си на Цървена звезда в мач от 33-ия кръг на Евролигата. Това беше четвърта поредна загуба за гръцкиия отбор срещу „ звездашите “.

Везенков записа мало над 35 минути на паркета, като се регистрира с 16 точки, 8 битки, 3 асистенции и коефициент на потребно деяние 23. Добрата му игра обаче не беше задоволителна за гранда от Пирея, който след първата част загуби ритъма си и разреши на противника да се възползва от всяка неточност.

Отличната игра на аржентинската звезда на „ звездашите “ - Факундо Кампацо, даде подтик на домакините, които на почивката се отдръпнаха с пасив от единствено 2 точки. Много добре изиграната трета четвърт в действителност се оказа и ключът към триумфа на Цървена звезда. Въпреки че Олимпиакос съумя да завоюва дуела в последните 10 минути, минималната разлика там от 2 точки се оказа извънредно незадоволителна за победа в сметката на гръцкия отбор.

Факундо Кампацо беше най-резултатен за Цървена звезда с 20 точки, Джон Холанд наниза 17. За Олимпиакос Томас Уолкъп приключи с 15 точки, а 13 добави Костас Слукас.

По този метод възпитаниците на Йоргос Барцокас не съумяха да си подпечатат първото място в постоянния сезон на най-комерсиалния клубен баскетболен шампионат, макар че сега са водач в таблицата с баланс 23-10. Сръбският гранд пък е с 16 победи и 17 загуби в сметката си и без шансове за плейофите. В последния кръг от постоянния сезон Олимпиакос приема Баскония, до момента в който Цървена звезда семейства на Фенербахче.

. beats the leaders at home⚪️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР