Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Ресторантьори искат 50% намаляване на такса тротоарно право и 100% опрощаване за битови отпадъци

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изпратиха отворено писмо до Националното съдружие на Общините в Република България, с което желаят да се понижат таксите, откакто по думите им браншът е подложен в обстановка да поеме цялата тежест, подбудена от.
С оглед опцията за отваряне от 1 март, ресторантьорите се обръщат към НСОРБ с зов за приемане на 5 съответни оферти за поддръжка към сектора:
1. До края на 2021 година за слагане на маси пред заведенията да бъдат редуцирани с 50%.
 Отменя се националният митинг на хотелиери и ресторантьори Отменя се националният митинг на хотелиери и ресторантьори
Хотелиерите и ресторантьорите анулират планувания за на следващия ден митинг. Това стана ясно след извършена над 2 часа среща с финансовия министър...
2. Таксите за издадените позволения за удължено работно време през 2020 година да бъдат преразгледани и, надлежно - удължени за интервала на възбраната за работа. Всички позволения за удължено работно време, получени през 2021 година, да бъдат с 50% понижение на таксата (за общините, които изискват такива спомагателни такси).
3. на общински парцели, отдавани за предлагането на ресторантьорски услуги, да бъдат редуцирани с 50% до края на 2021 година
4. Да бъдат преразгледани, а същите да бъдат опростени на 100% за интервала на възбраната за работа.
5. Да се образуват районни антикризисни стопански щабове, в които да вземат участие представители от асоциациите на засегнатите сектори. Щабовете да заседават два пъти месечно за следене на цялостната конюнктура и смяната в позитивен или негативен проект на дейностите на рестрикциите към бизнеса, ограниченията в поддръжка и възможното приемане на нови оферти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР