Българската асоциация на спортните журналисти организира награждаването на призьорите от

...
Българската асоциация на спортните журналисти организира награждаването на призьорите от
Коментари Харесай

Награждават най-добрите спортисти в четвъртък

Българската асоциация на спортните публицисти провежда награждаването на призьорите от 66-ата анкета " Спортист на годината ". Отличаването на най-хубавите български спортисти за 2023 година ще се състои на 4 януари (четвъртък) от 18,00 часа в хотел Hyatt Regengy Sofia (София, Площад Васил Левски), зала " Ботев ".

На събитието, проведено от БАСЖ, спортни публицисти ще връчат премиите и ще покажат уважението към най-хубавите в българския спорт за миналата година, заели призовите места в най-престижните спортни награди в България

Според вота на присъединилите се в анкетата 107 настоящи спортни публицисти, представители на 43 електронни и печатни медии, в челната десетка за определянето на Спортист №1 за 2023 година се подреждат (по азбучен ред):

Алберт Попов (Ски - алпийски дисциплини) Александър Везенков (Баскетбол) Александър Николов (Волейбол) Боряна Калейн (Художествена гимнастика) Григор Димитров (Тенис) Йоана Илиева (Фехтовка) Карлос Насар (Вдигане на тежести) Нургюл Салимова (Шахмат) Петър Мицин (Плуване) Стилияна Николова (Художествена гимнастика)

Първото място при тимовете ще бъде несъмнено сред Националния тим по волейбол за мъже до 21 година, Националния отбор по художествена гимнастика, Националния тим по шахмат (жени) и ПФК Лудогорец (Разград).

За категорията " Спортист с увреждания " се съревновават (по азбучен ред):

Александър Асенов (Лека атлетика)

Георги Пеев (Алпинизъм/Плуване)

Георги Иванов (Баскетбол)

Ружди Ружди (Лека атлетика)

Християн Стоянов (Лека атлетика)

Ежегодно анкетата се провежда паралелно с допитването за най-хубав треньор на 2023 година В 40-ото издание на анкетата Треньор на България, проведена от в. " Труд ", присъединяване взеха 37 медии, които показаха 18 експерти в анкетните си карти. По традиция спечелилият ще получи картина от български създател.

Следват първите петима по азбучен ред:

Живко Жеков (шахмат)

Ивайло Борисов (ски)

Илиaн Илиев (футбол)

Николай Вакареев (плуване)

Петър Арнаудов (шахмат)

Финалните резултати от 66-ата анкета " Спортист на годината " ще станат ясни на награждаването, проведено от БАСЖ, на 4 януари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР