Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) съвместно с Българската

...
Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) съвместно с Българската
Коментари Харесай

БАЛИП и БАУД обявяват курсове за брокери и инвестиционни консултанти

Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори (БАЛИП) взаимно с Българската асоциация на ръководещите сдружения (БАУД) провеждат от м. март 2024 година съботно-неделни курсове за подготовка на претенденти, искащи да се явят на изпити пред Комисията за финансов контрол за правоспособността на брокери и капиталови консултанти. Тази традиция на Асоциациите се поддържа към този момент петнадесета поредна година.

Курсовете ще започват на 16 март 2024 година и ще продължат до 28 април 2024 година Предвижда се и провеждането по избор, отвън формата на курса, с в допълнение възнаграждение, на експериментален изпит на 11 май 2024 година и спомагателни занятия (упражнения), както и съвещания.

Курс 2024 за брокери и капиталови консултанти на БАЛИП и БАУД ще се организира при изискване, че бъдат набрани 16 или повече курсисти.

Обучението ще се организира отчасти дистанционо и отчасти присъствено, като в допълнение ще се укаже местоположението.

Записването става против подписан контракт и преведена по банков път такса, като подробна информация за таксите и банковите сметки може да се откри на уеб страниците на двете асоциации: и.

За курсовете

Една от главните цели е бъдещите брокери и капиталови консултанти да са освен теоретично, само че и на практика готови за всички аспекти на работата си, тъй че със своята подготвеност и умения да отговорят съответно на пазарните условия, както и с професионализма си да подкрепят нелеката задача по възвръщане доверието на вложителите към финансовия пазар.

Обучението ще бъде извършено от следните лектори:
Проф. Д-р Стефан Петранов - Стопански факултет на СУ " Св. Климент Охридски " (СУ); Иван Димитров - Портфолио управител, " КЕЙ БИ СИ АСЕТ МЕНИДЖМЪНТ " НВ - КЛОН; Георги Малинов - Прокурист на УД " Елана Фонд Мениджмънт " АД, член на УС на БАУД и Председател на Правния комитет на БАУД. Васил Вълков - Директор " Частно банкиране ", " Тексим Банк " АД Петър Радков - Началник отдел " Оценка на риска и разбори " на Фонда за гарантиране на влогове в банките (ФГВБ);
За претендентите, сполучливо издържали изпита за брокер пред изпитната комисия, избрана от КФН, ще бъде допустимо да се запишат за практическо образование за работа с Xetra©, RTS и разпоредбите за търговия, проведено от " Българска фондова борса " АД (БФБ). Първенците на изпитите пред КФН за брокери и капиталови консултанти ще бъдат наградени от БФБ

Традиция на БАЛИП и БАУД

БАЛИП и БАУД организират курсове за брокери и капиталови консултанти за тринадесета поредна година. Вече има основана традиция миналите курсовете на асоциациите да се показват доста добре на изпитите пред КФН, като успеваемостта варира от 80 до 100% по другите специалности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР