Българската асансьорна асоциация настояват за оставка на цялото ръководство на

...
Българската асансьорна асоциация настояват за оставка на цялото ръководство на
Коментари Харесай

Асансьорната асоциация иска оставка на ръководството на ДАМТН

Българската асансьорна асоциация упорстват за оставка на цялото управление на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), защото от 2 години се губи време за смяната на нормативен документ, който би трябвало да подсигурява сигурността на хората.
Това съобщи ръководителят на Българската асансьорна асоциация Валентин Маринков пред Българска национална телевизия. По думите му всички асансьори би трябвало да бъдат с автоматизирани порти до 5 години. Това е едно от условията на актуализирания европейски стандарт, обвързван с сигурността и поддръжката на оборудванията.

Бъдещите промени в наредбата за безвредна употреба и механически контрол над асансьорите са били разисквани на среща в Държавната организация за метрологичен и механически контрол, дружно с браншови организации.

Маринков разяснява, че препоръчан документ от ДАМТН написа, че когато би трябвало да се модернизират асансьорите, в случай че това не е допустимо, би трябвало да се поставят табелки и да се осведомят хората по какъв начин да се пазят, което по думите му е неприемливо. Той заяви още, че 90 000 асансьорa у нас са над 30-годишни.

Хората не желаят да отделят нужните средства за рационализация на асансьорите, сподели още ръководителят на Българската асансьорна асоциация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР