Българската агенция за инвестиции отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през

...
Българската агенция за инвестиции отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през
Коментари Харесай

Нестле България е инвеститор на 2020 година - slava.bg

Българската организация за вложения отличи най-значимите капиталови планове, осъществени през 2020 година В петнадесетото издание на състезанието „ Инвеститор на годината “ Нестле България беше отличена със своята инвестиция на стойност 23 млн. лева Проектът е ориентиран към автоматизация и цифровизация на индустриалните мощности в шоколадовата фабриката на Нестле в София и разширение портфолиото от артикули. Наградата бе връчена от вицепремиера Томислав Дончев на Петър Стоилов - Изпълнителен шеф на Нестле България.
„ Отличието „ Инвеститор на годината “ е следващото доста огромно самопризнание, което Нестле България получава за напъните и отдадената работа на над 1035 чиновници, които всеки ден потвърждават с уменията си, че компанията е стратегически вложител в страната. Вече 27 години в България Нестле демонстрира, че нашата задача „ храната да бъде в основата на едно по-добро бъдеще “ – за хората, обществото и природата към нас, може да бъде действителност и ние сме мощно ангажирани да продължим по този път и отсега нататък “, показа Петър Стоилов, Изпълнителен шеф на Нестле България.
Инвестицията през 2020 година от нови 23 млн. лева е в нова роботизирана пакетираща поточна линия, която усилва продуктивността на фабриката с 11%. Новата поточна линия обезпечава по-безопасна работна среда, защото разрешава отпадането на огромна част от ръчните действия, понижаване дефектите при пакетиране на артикули и подсигурява по-добър външен тип на неопакован и опакован артикул. С тази инвестиция Нестле продължава сполучливо пътя си към автоматизация и цифровизация на индустриалните процеси, защото линията разрешава дистанционно управление.
Фабриката на Нестле България в София е един от трите най-големи центъра за произвеждане на шоколадови десерти KIT KAT® на континента. В нея се създава продукция за 35 пазара в света и България. Приблизителното произвеждане е 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици годишно. 90% от готовата продукция се осъществя посредством износ, 10% се осъществя на локален пазар.
Годишните награди „ Инвеститор на годината “ целят да отличат най-значимите капиталови планове, осъществени през 2020 година в България. Чрез състезанието Българската организация за вложения желае да насърчи както нови планове, по този начин и добре разрастващи се бизнеси. Кандидатурите се правят оценка от авторитетно жури на база редица критерии, като съблюдаване на устойчиви бизнес практики и позитивна вероятност за развиване, внедряване на новаторски практики, основани на използването на нови софтуерни процеси и други.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР