Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ организира за 30-ти пореден

...
Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ организира за 30-ти пореден
Коментари Харесай

В Ловеч организират на 8-ми октомври Световен ден на ходенето

Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ провежда за 30-ти следващ път Национална спортна демонстрация Световен ден на ходенето 2022 с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта. Проявата се реализира под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Световният ден на ходенето е демонстрация от Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година, по „ Програма за развиване на спорта за всички “ на ММС и е в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021 - 2024 ”.

В град Ловеч проявата се провежда от Община Ловеч, Регионална здравна ревизия – Ловеч, Регионална библиотека „ Проф. Беню Цонев “-Ловеч, Български червен кръст - Ловеч и Областен информативен център – Ловеч и ще се организира на08 октомври 2022 година /събота/ на алея „ Баш Бунар “ от 10:00 ч. до 14:00 ч.Маршрутът ще бъде от началото на алеята, до Трай Дянко и назад до детската площадка. На всички участници ще бъдат раздадени талони и всеки проходил избрания маршрут ще взе участие в лотария с доста награди.

Регионална здравна ревизия гр. Ловеч ще се включи в мероприятието с изнесен мобилен кабинет „ Здраве навън “ с измервания и консултиране по проблемите на предварителна защита на хроничните незаразни заболявания и рисковите фактори водещи до тях ниска физическа интензивност, нездравословно хранене, тютюнопушене и корист с алкохол.

Ще се проведат няколко измервания:

*с екран за състав на тялото ще се мери растеж, тегло, наличие на мазнини в тялото, мускулна маса, степен на затлъстяване и килокалории

*с пулсоксиметър ще се мери равнището на засищане на кръвта с О2 и пулс

* премерване на кръвно налягане.

На участниците ще се дават награди и здравни материали.

Национална демонстрация Световен ден на ходенето ще се организира в 15 Общини от страната:

Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово, Разград, Русе, Благоевград, София – Следствен отдел към окръжна прокуратура, Панчарево, с. Лозен.

В международен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се разпространяват систематичните занимания и изключително ходенето, като физическа интензивност и неговата роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като обръщение към Общините, апел за поощряване на повече хората от всички възрастови и обществени групи, към систематични спортни занимания и здравословен метод на живот.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР