Българсата компания Алтерко Роботикс представи последните си IoT разработки по

...
Българсата компания Алтерко Роботикс представи последните си IoT разработки по
Коментари Харесай

Алтерко Роботикс представи първия в света часовник с възможност за видео разговори

Българсата компания Алтерко Роботикс показа последните си IoT разработки по време на най-голямото събитие за мобилни технологии – Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC). Компанията показва трите новаторски попълнения на продуктовата си линия – новия модел на смарт часовника за деца MyKi Junior и умните устройства за дома Shelly Eye и Shelly Sense.

MyKi Junior

Новият модел MyKi Junior има всички преимущества на своите прародители - MyKi Watch и MyKi Touch - както и спомагателни екстри. Устройството употребява 3G и, както всички модели MyKi до момента, работи със SIM карта, като служи по едно и също време за GPS, GSM и часовник и оказва помощ на родителите да са постоянно осведомени за местоположението на децата си през гратис мобилно приложение.

Прочетете още: MWC 2018: Изкуствен разсъдък за смарт телефоните от междинен клас

Новост при MyKi Junior е, че е първият в света часовник, който разрешава видео диалози сред детето и родителя. Чат функционалността в допълнение дава опция за изпращането както на гласови и текстови известия, по този начин и на картинки и емотикони. Освен това, MyKi Junior e единственият интелигентен часовник за деца на пазара, който предлага връзка сред самите деца , носещи такова устройство. Всички дребни притежатели на часовника ще могат да се свързват един с различен както посредством гласово и видео позвъняване, по този начин и със известия.

Часовникът включва и потребни приложения като калкулатор и тракер на интензивността. За първи път има и вградени няколко игри, само че времето за игра може да се управлява от родителя в приложението.

Нови артикули Shelly

По време на MWC 2018 българската компания също по този начин показва и най-новите IoT решения от продуктовата си линия за автоматизация на дома Shelly. Това са интелигентните устройства Shelly EYE и Shelly Sense, които се грижат за комфорта и сигурността освен на жилището, само че и на офиса.

Shelly EYE е напълно безжична смарт камера, която разрешава на потребителите да следят всичко, което се случва в дома им, посредством особено мобилно приложение. Благодарение на вградената и прецизна технология, продуктът изпраща уведомление и HD видео до вашия смарт телефон незабавно щом регистрира придвижване, като по този начин обезпечава 24/7 надзор над протичащото се в жилището ви. Shelly EYE засича звукови сигнали и даже при цялостен мрак предава видео с положително качество с помощта на своята инфраред технология от последно потомство. Клиповете се резервират гратис в облака за 168 часа, давайки ви време да ги прегледате в комфортен за вас миг и без значение от това къде се намирате. Камерата е с 3G модем и батерия, както и със слот за SD памет.

Shelly Sense пък е интелигентен датчик, който точно регистрира и изпраща информация за светлина, топлота и придвижване непосредствено на мобилния ви телефон.

„ В основата на всичко, което вършим, стои желанието ни да сътворяваме неповторими разработки, които да улесняват всекидневието на хората, като постоянно се стремим да подвигаме летвата. Именно това е концепцията и на новите ни артикули. Например MyKi Junior цели да подари на родителите спокойствието да знаят постоянно къде са децата им, а пък на децата – да обезпечи повече независимост. С него подвигаме летвата и като функционалности, и като таргет – часовникът към този момент е подобаващ и за тинейджъри “, разяснява Димитър Димитров, изпълнителен шеф на Алтерко Роботикс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР