Българо-американска кредитна банка отчете увеличение с 39% на приходите си

...
Българо-американска кредитна банка отчете увеличение с 39% на приходите си
Коментари Харесай

Приходите на БАКБ от такси и комисионните растат с 39%

Българо-американска кредитна банка регистрира нарастване с 39% на приходите си от такси и комисионни. Ръстът е пояснен с разширяващата се потребителска база и преводите на клиентите.

БАКБ има 10.96% растеж на чистите доходи от лихви, което е близо четири пъти над междинните равнища за пазара (2.02 %). Увеличението на приходите от лихви със 7.82% до 34.201 млн. лв. и понижението на разноските за лихви по притеглен запас с 6.30% до 5.399 млн. лв. са аргументите за растежа на чистия лихвен доход.

Към края на септември активите на банката доближат 1 543 933 хиляди лева което съставлява растеж от 14,87%. БАКБ продължава с разширение на кредитния си портфейл, движен от диверсифицирано финансиране на корпоративни клиенти, МСП и физически лица. Постигнатото нарастване от 11.62 % за едногодишен интервал надвишава два пъти междинния растеж на банковия пазар в страната, който е 7.06 %.

Привлечените средства се усилват с 15.44 % и в двата сегмента: корпоративни депозити и депозити на жители и семейства, отчитайки по-добри резултати от тези на банковата система, която отбелязва 6.69 % годишен растеж.

Нетната облага на БАКБ е в размер на 10.192 млн. лв. след данъчно облагане, с регистриран еднократно резултат от предоговорени лихви по заеми за интервала. Въпреки забележителното повишаване на броя на клиентите и техните преводи, банката съумява да резервира ниско равнище на оперативните си разноски, с помощта на софтуерните нововъведения, които вкарва в обслужването на клиентите, създаването на онлайн и напълно цифрови артикули и автоматизиране на процесите.

Капиталовата позиция на БАКБ пораства с 7.20% по отношение на третото тримесечие на 2018 година, заради капитализиране на цялата облагата за 2018 година и продължава да обезпечава нови благоприятни условия за уголемение на бизнеса и стабилно развиване на банката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР