Българката Станилия Стаменова дебютира на олимпийските игри в Токио, но

...
Българката Станилия Стаменова дебютира на олимпийските игри в Токио, но
Коментари Харесай

Станилия Стаменова: Това бе последната ми гонка за България

Българката Станилия Стаменова дебютира на олимпийските игри в Токио, само че отпадна на четвъртфиналите на 200 метра едноместно кану за дами.

Световната шампионка от Милано 2015 Стаменова финишира пета в своята серия за 48.939 секунди и не съумя да се класира измежду първите две, който не престават на полуфиналите.

След надпреварата тя сподели, че изпитва смесени усеща и се отдръпва от спорта.

"Смесени усеща изпитвам. Това беше последната ми гонка за България. В момента съм доста разчувствана. Отчасти съм удовлетворена, тъй като последните дни бяха много тежки за мен. Бях болна, и сега съм болна и това от 20 дни е несъмнено първата ми оптималната права. Радвам се, че стигнах до тук и участвах, тъй като имаше късмет и да не вземам участие ", сподели Стаменова.

Тя сбъдна своята олимпийска фантазия и дебютира, само че това ще беше последното й съревнование.

"Решението ми е дефинитивно. При мен предстоят други неща в живота. В реалност подготовката ми е извънредно сложна и в България не срещам изключително огромна поддръжка. Това в последните години не ми носи наслада. От друга страна се веселя, че по някакъв метод сътворявам път, по които другите могат да минат и съм помогнала с каквото мога кану каяка да има в идващите четири години едно обикновено финансиране, с което да излязат млади гении ", добави тя.

"Определено имам жадност за същински живот, за други завършения, да извозвам време с околните си, само че съм радостна, че съумях да сбъдна доста от фантазиите си и да направя едни превъзходни резултати за тези 10 години, въпреки че може да се каже съм първата канунистка в България, пред мен не е имало някакъв образец, които да пъдя... Радвам се на това, което реализирах в кариерата си. Винаги бих пособия на кану-каяка с каквото мога, имам извънредно доста контакти ", съобщи Стаменова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР