България завърши на седмо място в класирането по медали на

...
България завърши на седмо място в класирането по медали на
Коментари Харесай

България завърши на седмо място в класирането по медали на ЕП по джудо до 23 години

България приключи на седмо място в класирането по медали на Европейското състезание по джудо до 23 години в Сараево (Босна и Херцеговина). Марк Христов победи с купата в категория до 73 кг, Георги Граматиков (81 кг) взе бронз, а Лидия Брънчева (70 кг) се подреди пета.

Лидер е Франция с две трофеи, три сребърни и три бронзови медала. Втори е отборът на Турция с актив от 2-2-1, пред Грузия с 2-0-1. Медали взеха 21 народи, а в конкуренцията участваха джудисти от 40 страни.

Междувременно, състезателите на Кодокан (Пазарджик) завоюваха отборните титли за юноши, старша възраст и младежи на шампионата по джудо пред родна аудитория.

На финала при юношите домакините реализираха четири триумфа – над съставите на Щит (Пловдив), Хасково, Респект (София) и Биоком (Сливен) на финала. Бронз завоюваха състезателите на ЦСКА и Респект.

При младежите пазарджиклии се постановиха над връстниците си от Свищов, Недьо Ранчев (Стара Загора), Илинден (София), ЦСКА, а за купата надвиха над Локомотив (София). Бронзът остана за Биоком и ЦСКА.

На шампионата присъединяване взеха 21 тима. В неделя е конкуренцията за девойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР