България затъва все повече сред задълбочаващи се проблеми, някои от

...
България затъва все повече сред задълбочаващи се проблеми, някои от
Коментари Харесай

Символите на властта

България затъва от ден на ден измежду задълбочаващи се проблеми, някои от които са замитани от години под чергата от ръководещите гербаджии. На локалните избори стана ясно, че 315 хиляди души у нас са на тежък воден режим. Кметовете, до момента от ГЕРБ, в градове като Перник са си премълчавали комфортно казуса. Водопреносната мрежа не се поддържа добре и се позволява над 70 % от питейната вода да изтича, без да се използва. Тези огромни течове се трансформират в сладкодумен знак на цялото ръководство през последните 10 години.

Подобен злощастен знак на властта е и казусът с по този начин наречените " къщи за посетители ". От нароените 288 от тях едвам 23 са изрядни. Чрез този " къщовен " проблем са отклонени за нечии персонални ползи стотици милиони евро. Тази незаконна скица е задействана и осъществена в страната, където бедността и общественото неравноправие се задълбочават от ден на ден. Собствениците на 253 къщи щели били в този момент да връщат парите, но ще апелират.

Поредният израз на ръководството на Бойко Борисов, осигуряващо удобна среда само за корупция и хищничество, и то в едри мащаби, е разразилият се финансов скандал с пенсионното обезпечаване, с по този начин наречения Втори пенсионен дирек. След като беше наложено наложително обезпечаване и в частен пенсионен фонд, се оказа, че добросъвестните вносители ще получават по-ниски пенсии, в сравнение с в случай че са се осигурявали единствено в Национален осигурителен институт. Някой някъде по трасето е съумял да краде безнаказано за милиони за сметка на работещите - постоянни вносители. Защото какво другояче значи, че тия фондове нямали рентабилност и са ръководени неверно?

На този декор министър председателят Бойко Борисов показва искра и разсипничество на партийно мероприятие. На конгреса на Европейската национална партия в Загреб дойде с държавен аероплан за над 150 пасажери. Циркът е още по-голям, защото държавната " птица " е окичена със знаците на България. Едва ли щеше този полет да стигне до ушите ни, в случай че хърватският вестник " Ютарни лист " не беше изразил учудването си, че министър председателят на най-бедна България си разрешава подобен безценен полет.

Но може би признакът на властващия Борисов с най-тежки последствия за страната ще станат " превъзходните " му сделки с Тръмп от последните дни. Тепърва ще сърбаме горещата попара на така наречен Споразумение за партньорство, колкото и да шикалкави министър председателят. Не било военна база във Варна, ами било център за военни учения на НАТО, та да покажем " възпиращата ни мощност ". Но не е за смях работата, тъй като Русия напряко мечтае да види мощта ни, ориентирана против нея. А тъй като и " Козлодуй " влезе в играта, там с изключение на повреда от американското гориво друго не може да се чака.

Още един знак на тая власт лъсна през вчерашния ден - нямало към този момент по какъв начин в педиатрията да избавят децата в тежко положение, нямали към този момент анестезиолози. Много скоро лекари въобще няма да имаме, тъй като наличните интензивно изтичат на Запад. Резултат от здравната " промяна " на ГЕРБ.

В бедната ни страна знаците на незаконната власт се множат с всеки минал ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР