България заслужи първа титла от Европейското първенство по вдигане на

...
България заслужи първа титла от Европейското първенство по вдигане на
Коментари Харесай

ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ: Джан Зарков стана европейски шампион

България заслужи първа купа от Европейското състезание по повдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и до 17 години в Кишинев. Със златото се окичи Джан Зарков, който победи в кат. до 49 кг при 17-годишните.

Представителят на ТСК - Русе с треньори Кръстина и Радослав Атанасови завърши с дуел от 187 кг. Българинът изхвърли 80 кг и изтласка 107, с цел да победи на подиума в молдовската столица.

Зарков стартира несполучливо на 79 кг, след което се оправи с 80 и не съумя при на последния си опит в първото упражнение на 82 кг. Така в това упражнение русенецът взе сребро. В изтласкването българинът преодоля поредно 100, 103 и 107 кг, с цел да покори категорията с два златни медала.

Втори се подреди италианецът Антонио Пилато със 186 кг (81+105), а финален на стълбицата се качи Карен Давтян (Арм) със 181 кг (80+101).

Така България завоюва 7 медала в първия спортен ден, откакто по-рано през днешния ден Александра Николова (40 кг) при 15-годишните заслужи бронз. Вицешампионка на Европа стана Бояна Костадинова (45 кг). Представителката на " Марица " Пд остана на косъм от купата.

Магдалена Димитрова (49 кг) остана на крачка от медалите при 15-годишните и се подреди на четвърто място.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР