България започна с победа Световното първенство за юноши под 19

...
България започна с победа Световното първенство за юноши под 19
Коментари Харесай

България победи Словения с 3:2 в първия си мач на Мондиала до 19 години

България стартира с победа Световното състезание за юноши под 19 години в Аржентина. В първата си среща от Група В " трикольорите " се изправиха против коравия отбор на Словения, като двата тима спретнаха вълнуваща 5-геймова борба пред цялостните трибуни в Сан Хуан.

Двубоят приключи при 3:2 (25:16, 23:25, 24:26, 27:25, 15:9) за " лъвовете ".

Националите ни влязоха като любимец в мача, защото сме носители на сребърните медали от последния Мондиал – през 2021 в Техеран, а за този шампионат се класирахме като бронзов медалист от Европейското състезание през 2022 година

Добрата вест за почитателите на българския волейбол бе, че през днешния ден в игра видяхме младата ни звезда Симеон Николов. Разпределителят контузи ръката си при битов случай, поради който пропусна Световното за мъже под 21 години и бе под въпрос до последно и за това състезание. Днес той изнесе доста мощен мач против словенците, като лявата му ръка бе превързана.

Николов изведе отбора с капитанската лента и бе трети по ефикасност със своите 15 точки, от които 5 на сервис. Николов бе втори по успеваемост в редици ни след Кристиян Андреев, който осъществя 14 точки. Александър Къндев (6 аса, 4 блокади) бе най-резултатен с 24 точки, а 22 добави Кристиан Титрийски.

Срещу Словения младите " лъвове " започнаха добре, като в средата на откриващия гейм съумяха да се откъснат с 8 точки и безапелационно да завоюват с 25-16. Превесът продължи при започване на втората част, само че противникът сподели класа с 4 следващи точки и оттова мачът влезе в напълно друга посока – оспорвани моменти, замяна на водачеството и равнене в геймовете след 23-25.

Началният ни удар, който бе едно от мощните ни звена в срещата, ни изневери в третия гейм, който даде опция на Словения да се изплъзва леко напред и да ни слага напрегнат. Нашият отбор сподели, че може да се връща в спешни моменти, като и в тази част съумя да стопи закъснение при 17-20, с цел да поведе с 24-22. Пратихме на два пъти топката в навън и Словения излезе напред в резултата след 26-24.

Оспорвана и забавна бе борбата в четвъртия гейм, в който двата тима разменяха водачеството. Наша серия от 5 следващи точки ни откъсна в края при 21-17, само че неточности върнаха интригата, словенците изравниха (24-24), само че с съвършен сервис на Андреев съумях този път ние да изравним в геймовете и да пратим мача в тайбрек.

В решителната част мобилизацията ни бе цялостна. Поведохме с 3-0, поддържахме удобна преднина и се поздравихме с крайния триумф след 15-9.

Българският отбор се оправи по-добре в съвсем всички индикатори, само че позволи и прекалено много неточности (40) и отстъпваше при посрещането си. На начален удар записахме 15 точки, а блокадата ни осъществя 12 точки.

Вторият ни дуел е в четвъртък, 3 август, още веднъж от 20:00 ч. против Франция
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР