България Замърсиха с нефтопродукти Марица при Пазарджик и Пловдив Контролните

...
България Замърсиха с нефтопродукти Марица при Пазарджик и Пловдив Контролните
Коментари Харесай

Замърсиха с нефтопродукти Марица при Пазарджик и Пловдив

България Замърсиха с нефтопродукти Марица при Пазарджик и Пловдив Контролните органи на Министерство на околната среда и водите откриха случайно изпускане на нефтопродукти 4 февруари 2020, 21:31  Замърсиха с нефтопродукти Марица при Пазарджик и Пловдив Източник: DarikNews
ово замърсяване на река Марица, само че този път с нефтопродукти, ревизират Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пазарджик, Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион " - Пловдив (БДИБР) и Регионална лаборатория – Пазарджик към Изпълнителна агенция по околна среда.

Контролните органи на Министерство на околната среда и водите откриха случайно изпускане на нефтопродукти от цех в отпадъчните води на предприятието. Директорът неотложно е спрял индустриалния развой, с което е прекратено следващо замърсяване. Установена е индустриална повреда в завод от спукана тръба на хидравлична преса и е прекратена активността му.

Взети са проби от реките Пишманка и Марица за нефтопродукти и полициклични ароматни въглеводороди. Установен е филм от нефтопродукти по течението и на двете реки, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски.

Втори екип от специалисти от Регионална лаборатория - Пловдив прави мониторинг на Марица в сектора от Пловдив до Стамболийски за определяне разпространяването на замърсяването с нефтопродукти. След привършване на инспекциите БДИБР ще разгласява спомагателна информация за резултатите.

От компанията документално са уведомили РИОСВ-Пазарджик за аргументите и подхванатите дейности. Преди обновяване на индустриалния развой Регионална инспекция за опазване на околната среда ще извърши контролно пробонабиране от отпадъчните води на предприятието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР